Koken met kids: de appel-citroentaart van de barbecue van Robert Gesink
In de rubriek 'Koken met kids' van de Jumbo is Robert Gesink te gast met zijn kinderen Anne en Bram. Vandaag op het menu: appel-citroentaart van de barbecue!
Ingedriënten en benodigdheden
1 pak Koopmans mix voor appeltaart (440 g)
1000 gram goudrenetten
50 gram suiker
3 tl gemalen kaneel
1 citroen
75 g blauwe rozijnen (zak 375 g)
1 ei
175 g ongezouten roomboter
1 rasp
1 mixer met deeghaken of keukenmachine
1 springvorm (24 cm ø)
1 barbecue
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd intussen de appels in dunne partjes. Schep de appel om met de suiker en de kaneel. Rasp de gele schil van de citroen boven de appels. Halveer de vrucht en knijp 1 helft boven de appels uit. Voeg de rozijnen toe en meng de appels goed.
2. Kneed met de mixer of in de keukenmachine de appeltaartmix, het ei en de boter tot een samenhangend deeg.
3. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel het appelmengsel over de deegbodem en druk licht aan.
4. Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven in 1 uur goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Bewaar de taart afgedekt op een koele plek.
5. Verwarm de taart door deze in de springvorm op het barbecuerooster boven de smeulende hete kooltjes te zetten. Leg de deksel op de barbecue of dek de taart af met aluminiumfolie en laat deze in 15-20 min. opnieuw warm worden. Snijd de warme appeltaart in punten.
Voedingswaarde per portie
398 kcal
16 gram vet
58 gram koolhydraten
4 gram eiwitten