Powered by
be Dwars door Vlaanderen - A travers la Flandre ME
WorldTeam Men 02 apr '25
1/1 Roeselare › Waregem 184km
be Dwars Door Vlaanderen / A Travers la Flandre WE
WorldTeam Women 02 apr '25
1/1 Waregem › Waregem 128km
nl Volta NXT Classic ME
WorldTeam Men 05 apr '25
1/1 Eijsden › Eijsden 189km
be Ronde van Vlaanderen ME
WorldTeam Men 06 apr '25
1/1 Bruges › Oudenaarde 269km
be Ronde van Vlaanderen WE
WorldTeam Women 06 apr '25
1/1 Oudenaarde › Oudenaarde 168km
es Itzulia Basque Country
WorldTeam Men 07 apr '25 - 12 apr '25
1/6 Vitoria-Gasteiz › Baskonia-Alavés 16km
2/6 Pamplona-Iruña › Lodosa 196km
3/6 Zarautz › Beasain 156km
fr Circuit des Ardennes
Development Team 09 apr '25 - 13 apr '25
1/5 Sedan › Nouvion-sur-Meuse 133km
2/5 Rethel › Rethel 171km
3/5 Boulzicourt › Saint-Marceau 173km
fr Paris-Roubaix Femmes avec Zwift
WorldTeam Women 12 apr '25
1/1 Denain › Roubaix 148km
Koken met kids: de appel-citroentaart van de barbecue van Robert Gesink

Koken met kids: de appel-citroentaart van de barbecue van Robert Gesink

In de rubriek 'Koken met kids' van de Jumbo is Robert Gesink te gast met zijn kinderen Anne en Bram. Vandaag op het menu: appel-citroentaart van de barbecue!

Ingedriënten en benodigdheden

1 pak Koopmans mix voor appeltaart (440 g)

1000 gram goudrenetten

50 gram suiker

3 tl gemalen kaneel

1 citroen

75 g blauwe rozijnen (zak 375 g)

1 ei

175 g ongezouten roomboter

1 rasp

1 mixer met deeghaken of keukenmachine

1 springvorm (24 cm ø)

1 barbecue

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd intussen de appels in dunne partjes. Schep de appel om met de suiker en de kaneel. Rasp de gele schil van de citroen boven de appels. Halveer de vrucht en knijp 1 helft boven de appels uit. Voeg de rozijnen toe en meng de appels goed.

2. Kneed met de mixer of in de keukenmachine de appeltaartmix, het ei en de boter tot een samenhangend deeg.

3. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel het appelmengsel over de deegbodem en druk licht aan.

4. Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven in 1 uur goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Bewaar de taart afgedekt op een koele plek.

5. Verwarm de taart door deze in de springvorm op het barbecuerooster boven de smeulende hete kooltjes te zetten. Leg de deksel op de barbecue of dek de taart af met aluminiumfolie en laat deze in 15-20 min. opnieuw warm worden. Snijd de warme appeltaart in punten.

Voedingswaarde per portie

398 kcal

16 gram vet

58 gram koolhydraten

4 gram eiwitten

Gerelateerde updates