Powered by
es La Vuelta Ciclista a España
World Tour 17 aug '24 - 08 sep '24
22/21 Madrid › Madrid 24km
ch Tour de Romandie Féminin
Women's Team 06 sep '24 - 08 sep '24
2/3 Chippis › Vercorin 101km
3/3 Morges › Morges 144km
de BEMER Cyclassics
World Tour 08 sep '24
1/1 Hamburg › Hamburg 198km
fr La Choralis Fourmies Féminine
Women's Team 08 sep '24
1/1 Etappe 1
ca Grand Prix Cycliste de Québec
World Tour 13 sep '24
1/1 Quebec › Quebec 201km
ca Grand Prix Cycliste de Montréal
World Tour 15 sep '24
1/1 Montreal › Montreal 209km
de Women's Cycling Grand Prix Stuttgart & Region
Women's Team 15 sep '24
1/1 Böblingen › Stuttgart 118km
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
Een nadere blik op Visma’s Nutrition Prediction Model voor Team Visma | Lease a Bike

Een nadere blik op Visma’s Nutrition Prediction Model voor Team Visma | Lease a Bike

In de wereld van professioneel wielrennen is innovatie essentieel voor succes. De samenwerking tussen wielerploeg Team Visma | Lease a Bike en Visma, een pionier in bedrijfssoftware, is een treffend voorbeeld van hoe technologie kan bijdragen aan het verbeteren van de prestaties van atleten. Een resultaat van deze samenwerking is het Nutrition Prediction Model, dat via artificiële intelligentie de nodige voedingsinname berekent voor de renners tijdens wedstrijden.

Wielrennen is een sport waarbij de kleinste details een groot verschil kunnen maken. Voeding speelt een cruciale rol in de prestaties van atleten, vooral tijdens lange en uitputtende etappes. Het Nutrition Prediction Model maakt gebruik van geavanceerde data-analyse via artificiële intelligentie om de voedingsbehoeften van renners nauwkeurig te voorspellen. Die voorspellingen zorgen voor een optimale prestatie tijdens de koers en een goed herstel achteraf.

In 2019 sloegen Visma en Team Visma | Lease a Bike de handen ineen om het Nutrition Prediction Model te ontwikkelen. Dit model is gebaseerd op een combinatie van historische prestatiegegevens, realtime biometrische data en omgevingsfactoren. Door deze gegevens te analyseren, doet het door Visma gecreëerde AI-model voorspellingen over de energiebehoeften van renners tijdens verschillende fases van een wedstrijd. Het Nutrition Prediction Model wordt ook geïntegreerd in de The Athlete’s FoodCoach-app.

Enkele belangrijke factoren in de calorieberekening zijn de hartslag en het gemiddelde vermogen van de renner. Het model houdt ook rekening met de lengte, het gewicht en de rol binnen de ploeg. Zo zullen sprinters of klimmers verschillende behoeften hebben, afhankelijk van het type wedstrijd. Maar ook de weersomstandigheden en het profiel van de wedstrijd spelen een grote rol in het energieverbruik. Via de AI-gestuurde berekeningen kan de benodigde energie-inname voor elke wedstrijd minutieus worden bepaald.

Voor de start van een wedstrijd kunnen de nutritionisten en coaches van Team Visma | Lease a Bike het model gebruiken om een gedetailleerd voedingsplan op te stellen voor hun renners. Dit plan omvat aanbevelingen voor de inname van koolhydraten, eiwitten en vetten.

The Athlete's FoodCoach Premium-app is te downloaden in de App Store of Google Play Store en vervolgens te gebruiken in combinatie met een abonnement.

Gerelateerde updates