Powered by
au Santos Tour Down Under
WorldTeam Men 21 jan '25 - 26 jan '25
3/6 Norwood › Uraidla 147km
4/6 Glenelg › Victor Harbor 157km
5/6 McLaren Vale › Willunga Hill 145km
be UCI World Cup Maasmechelen ME
WorldTeam Women 25 jan '25
1/1
be UCI World Cup Maasmechelen WE
WorldTeam Women 25 jan '25
1/1
nl UCI World Cup Hoogerheide WE
WorldTeam Women 26 jan '25
1/1
au Cadel Evans Great Ocean Road Race - Men
WorldTeam Men 02 feb '25
1/1 Geelong › Geelong 183km
fr World Championship WU
WorldTeam Women 02 feb '25
1/1
ae UAE Tour Women
WorldTeam Women 06 feb '25 - 09 feb '25
1/4 Dubai Police Officer's Club › Dubai Harbour 149km
2/4 Al Dhafra Fort › Al Mirfa 111km
3/4 Al Ain Qasr Al Muwaiji › Jebel Hafeet 152km
om Muscat Classic
WorldTeam Men 07 feb '25
1/1 Al Mouj › Al Bustan 174km
The Athlete's FoodCoach Premium blog: Wat eet ik na mijn fietstraining?

The Athlete's FoodCoach Premium blog: Wat eet ik na mijn fietstraining?

Richt je vooral op koolhydraten en eiwitten in de maaltijd na je training. Pas je koolhydraat- en eiwitinname aan op jouw individuele behoeften voor de beste resultaten.

Waarom moet ik na mijn training eten?

1. Aanvullen van energievoorraden: Afhankelijk van de duur en intensiteit van je training, zullen je glycogeenvoorraden deels of volledig uitgeput raken. Het aanvullen van de glycogeenvoorraad is essentieel om volledig te herstellen en klaar te zijn voor een volgende (intensieve) training, waar koolhydraten een belangrijke brandstof zijn.

2. Ondersteuning van spierherstel: Fietsen kan kleine scheurtjes in de spieren veroorzaken, wat normaal is na lichaamsbeweging. Eiwitten leveren de bouwstenen die nodig zijn om deze scheurtjes te repareren en de spieren sterker te maken dan voorheen.

3. Aanpassingen in het uithoudingsvermogen: Bij wielrennen gaat het niet alleen om het opbouwen van sterkere spieren, maar ook om het verbeteren van onze algehele conditie en uithoudingsvermogen. Eiwitten spelen hierbij een cruciale rol, niet alleen bij spiergroei. Het consumeren van eiwitten na het fietsen draagt bij aan de productie van nieuwe eiwitten die nodig zijn voor verschillende aanpassingen aan je training, zoals een verbeterd uithoudingsvermogen en algemene vooruitgang.

4. Vermindering van vermoeidheid en spierpijn na de training: Koolhydraten en eiwitten werken samen om het herstel te bevorderen. Door na je training een goed uitgebalanceerde maaltijd te eten, krijg je waarschijnlijk zowel koolhydraten als eiwitten binnen. Deze combinatie kan helpen vermoeidheid en spierpijn na de training te verminderen, waardoor je klaar bent voor je volgende rit.

Hoe krijg ik de maaltijd na mijn training op orde?

Het is belangrijk om je maaltijd na het sporten aan te passen aan jouw behoeften, hoe actief je bent en wat je lekker vindt en goed kunt verdragen voor de beste resultaten. Een evenwichtige maaltijd met zowel voldoende koolhydraten als eiwitten kan helpen om je energie weer aan te vullen, je spieren te herstellen, je uithoudingsvermogen te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. De FoodCoach App helpt jou dagelijks focus aan tebrengen en jouw persoonlijke behoeften voor koolhydraten en eiwitten om te zetten in praktische voeding en maaltijden!

The Athlete's FoodCoach Premium-app is te downloaden in de App Store of Google Play Store en vervolgens te gebruiken in combinatie met een abonnement, dat gebruikers tien euro per maand kost. Ook is het op jaarbasis aan te schaffen. De prijs is dan vijftig euro.

Definities:

· Koolhydraten: Koolhydraten zijn een macronutriënt die in verschillende vormen voorkomen, waaronder suikers, zetmeel en voedingsvezels, en die primair dienen om energie te leveren aan het lichaam.

· Eiwitten: Eiwitten zijn essentiële macronutriënten die dienen als bouwstenen voor het lichaam, waaronder spieren, organen en cellen.

· Aminozuren: Aminozuren zijn de fundamentele bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in verschillende biologische processen, zoals de opbouw en reparatie van weefsels.

· Glycogeen: Glycogeen is de opgeslagen vorm van koolhydraten in het lichaam, die als een direct beschikbare energiebron fungeert tijdens periodes van hoge energiebehoefte, zoals tijdens intensieve lichamelijke activiteit.

Gerelateerde updates