Powered by
es La Vuelta Ciclista a España
World Tour 17 aug '24 - 08 sep '24
22/21 Madrid › Madrid 24km
ch Tour de Romandie Féminin
Women's Team 06 sep '24 - 08 sep '24
2/3 Chippis › Vercorin 101km
3/3 Morges › Morges 144km
de BEMER Cyclassics
World Tour 08 sep '24
1/1 Hamburg › Hamburg 198km
fr La Choralis Fourmies Féminine
Women's Team 08 sep '24
1/1 Etappe 1
ca Grand Prix Cycliste de Québec
World Tour 13 sep '24
1/1 Quebec › Quebec 201km
ca Grand Prix Cycliste de Montréal
World Tour 15 sep '24
1/1 Montreal › Montreal 209km
de Women's Cycling Grand Prix Stuttgart & Region
Women's Team 15 sep '24
1/1 Böblingen › Stuttgart 118km
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
The Athlete's FoodCoach Premium blog: Wat eet ik na mijn fietstraining?

The Athlete's FoodCoach Premium blog: Wat eet ik na mijn fietstraining?

Richt je vooral op koolhydraten en eiwitten in de maaltijd na je training. Pas je koolhydraat- en eiwitinname aan op jouw individuele behoeften voor de beste resultaten.

Waarom moet ik na mijn training eten?

1. Aanvullen van energievoorraden: Afhankelijk van de duur en intensiteit van je training, zullen je glycogeenvoorraden deels of volledig uitgeput raken. Het aanvullen van de glycogeenvoorraad is essentieel om volledig te herstellen en klaar te zijn voor een volgende (intensieve) training, waar koolhydraten een belangrijke brandstof zijn.

2. Ondersteuning van spierherstel: Fietsen kan kleine scheurtjes in de spieren veroorzaken, wat normaal is na lichaamsbeweging. Eiwitten leveren de bouwstenen die nodig zijn om deze scheurtjes te repareren en de spieren sterker te maken dan voorheen.

3. Aanpassingen in het uithoudingsvermogen: Bij wielrennen gaat het niet alleen om het opbouwen van sterkere spieren, maar ook om het verbeteren van onze algehele conditie en uithoudingsvermogen. Eiwitten spelen hierbij een cruciale rol, niet alleen bij spiergroei. Het consumeren van eiwitten na het fietsen draagt bij aan de productie van nieuwe eiwitten die nodig zijn voor verschillende aanpassingen aan je training, zoals een verbeterd uithoudingsvermogen en algemene vooruitgang.

4. Vermindering van vermoeidheid en spierpijn na de training: Koolhydraten en eiwitten werken samen om het herstel te bevorderen. Door na je training een goed uitgebalanceerde maaltijd te eten, krijg je waarschijnlijk zowel koolhydraten als eiwitten binnen. Deze combinatie kan helpen vermoeidheid en spierpijn na de training te verminderen, waardoor je klaar bent voor je volgende rit.

Hoe krijg ik de maaltijd na mijn training op orde?

Het is belangrijk om je maaltijd na het sporten aan te passen aan jouw behoeften, hoe actief je bent en wat je lekker vindt en goed kunt verdragen voor de beste resultaten. Een evenwichtige maaltijd met zowel voldoende koolhydraten als eiwitten kan helpen om je energie weer aan te vullen, je spieren te herstellen, je uithoudingsvermogen te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. De FoodCoach App helpt jou dagelijks focus aan tebrengen en jouw persoonlijke behoeften voor koolhydraten en eiwitten om te zetten in praktische voeding en maaltijden!

The Athlete's FoodCoach Premium-app is te downloaden in de App Store of Google Play Store en vervolgens te gebruiken in combinatie met een abonnement, dat gebruikers tien euro per maand kost. Ook is het op jaarbasis aan te schaffen. De prijs is dan vijftig euro.

Definities:

· Koolhydraten: Koolhydraten zijn een macronutriënt die in verschillende vormen voorkomen, waaronder suikers, zetmeel en voedingsvezels, en die primair dienen om energie te leveren aan het lichaam.

· Eiwitten: Eiwitten zijn essentiële macronutriënten die dienen als bouwstenen voor het lichaam, waaronder spieren, organen en cellen.

· Aminozuren: Aminozuren zijn de fundamentele bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in verschillende biologische processen, zoals de opbouw en reparatie van weefsels.

· Glycogeen: Glycogeen is de opgeslagen vorm van koolhydraten in het lichaam, die als een direct beschikbare energiebron fungeert tijdens periodes van hoge energiebehoefte, zoals tijdens intensieve lichamelijke activiteit.

Gerelateerde updates