Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Team Visma | Lease a Bike verwelkomt aerodynamicaspecialist Jamie Lowden en coach Jasper Vaeck

Team Visma | Lease a Bike verwelkomt aerodynamicaspecialist Jamie Lowden en coach Jasper Vaeck

Team Visma | Lease a Bike heeft zich versterkt met twee nieuwe stafleden. Jamie Lowden is aerodynamicaspecialist en Jasper Vaeck wordt een van de performance coaches.

Lowden is een oud-wielrenner en heeft veel kennis en ervaring over aerodynamica opgedaan in de wielersport. Hij zal zich vooral gaan bezighouden met het verder optimaliseren van de posities van renners op de tijdritfiets. Daarnaast zal hij zijn expertise inzetten in het verder ontwikkelen van materialen en kleding.

Jamie Lowden: “Als wielerfan vind ik het geweldig om bij Team Visma Lease a Bike aan de slag te gaan en deel uit te maken van hun ongelooflijke verhaal; een verhaal dat gekenmerkt wordt door teamwork, vastberadenheid en met een sterke focus op ontwikkeling. De kans om met toprenners en toonaangevende merken te werken is fantastisch en ik sta te popelen om nieuwe manieren te vinden om geweldige resultaten te behalen. Ik zou het geweldig vinden om over een jaar terug te kunnen kijken en een paar belangrijke resultaten te kunnen aanwijzen waar mijn werk direct heeft geleid tot nipte overwinningen of podiumplaatsen, maar in de tussentijd zal ik achter watts aan blijven jagen in de windtunnel en samenwerken met partners om verbeteringen te blijven vinden waar we maar kunnen.”

Head of performance, Mathieu Heijboer: “We hebben de afgelopen jaren altijd veel geïnvesteerd in aerodynamica en daarmee veel resultaten geboekt, maar we zijn blij dat we met Jamie iemand in huis halen met specifieke expertise en volledige toewijding aan dit vakgebied."

			© Jamie Lowden
© Jamie Lowden

Jasper Vaeck komt als coach over van Arkea-B&B Hotels, waar hij sinds 2021 werkte.  Hij zal vanaf 1 november met een aantal World Tour Team-renners gaan werken. “Ik heb gekozen voor Team Visma | Lease a Bike vanwege de professionele structuur en de ambitie om de grootste koersen te winnen. De ploeg werkt multidisciplinair, data-driven en wetenschappelijk onderbouwd. Bovendien blijft de ploeg zichzelf uitdagen door constant feedback uit te wisselen tussen staf en atleten. Ik ben trots dat ik hier mijn bijdrage aan mag leveren en mezelf ook weer verder kan ontwikkelen.”

Mathieu Heijboer: “Ondanks zijn jonge leeftijd is hij een trainer die ervaring op het hoogste niveau meeneemt. Hij is enthousiast en talentvol en ik denk dat hij zich bij ons ook weer verder kan ontwikkelen. We zijn blij dat Jasper voor ons heeft gekozen.” 

			© Jasper Vaeck
© Jasper Vaeck

Gerelateerde updates