Favoriete recepten - Bospaddenstoelenrisotto met parmezaan
We delen graag de favoriete recepten van onze renners. Vandaag op het menu: bospaddenstoelenrisotto met parmezaan.
Ingrediënten (4 personen)
2 uien
1 teen knoflook
2 takjes verse peterselie of 1 eetlepel gedroogde
300 gram risottorijst
350 gram paddenstoelenmix
1 bouillonblokje
150 ml witte droge wijn
25 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Snipper de ui, pers de knoflook en fruit dit aan in wat olijfolie.
- Voeg de risottorijst toe en bak dit op laag vuur kort mee.
- Blus met de witte wijn en voeg een flinke scheut bouillon toe. Breng dit met het deksel op de pan, op laag vuur, aan de kook.
- Snij ondertussen de paddenstoelen grof en voeg deze toe aan de risotto.
- Zodra de rijst het vocht heeft opgenomen voeg je opnieuw een scheut bouillon toe. Herhaal dit totdat de rijst gaar is.
- Snij de peterselie fijn.
- Garneer de risotto met de peterselie en parmezaanse kaas.
Smakelijk!