Powered by
Favoriete recepten - Bospaddenstoelenrisotto met parmezaan

Favoriete recepten - Bospaddenstoelenrisotto met parmezaan

We delen graag de favoriete recepten van onze renners. Vandaag op het menu: bospaddenstoelenrisotto met parmezaan.

Ingrediënten (4 personen)

2 uien

1 teen knoflook

2 takjes verse peterselie of 1 eetlepel gedroogde

300 gram risottorijst

350 gram paddenstoelenmix

1 bouillonblokje

150 ml witte droge wijn

25 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit dit aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de risottorijst toe en bak dit op laag vuur kort mee.
  3. Blus met de witte wijn en voeg een flinke scheut bouillon toe. Breng dit met het deksel op de pan, op laag vuur, aan de kook.
  4. Snij ondertussen de paddenstoelen grof en voeg deze toe aan de risotto.
  5. Zodra de rijst het vocht heeft opgenomen voeg je opnieuw een scheut bouillon toe. Herhaal dit totdat de rijst gaar is.
  6. Snij de peterselie fijn.
  7. Garneer de risotto met de peterselie en parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Gerelateerde updates