Favoriete recepten - Eiwitrijke bananenpannenkoeken
De komende periode delen we de favoriete recepten van onze renners. Vandaag is het bananendag dus vandaar op het menu: eiwitrijke bananenpannenkoeken.
Ingrediënten (voor 6 pannenkoekjes)
1 kleine banaan (100 gram)
50 gram glutenvrije haver (bijvoorbeeld boekweit, quinoavlokken of havermout)
1 ei
100 gram magere kwark
Mespuntje kaneel
1 schep whey proteïne poeder (±25 gram)
1 theelepel rijst- wok- of olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze
Mix alle ingredriënten, behalve de olie, samen in een keukenmachine of blender. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken. Verwarm de pan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de olie toe en bak drie kleine pannenkoekjes. Herhaal dit vervolgens.
Tip: Gebruik 150 gram magere kwark of (vanille) skyr als topping voor je pannenkoek voor extra proteïne.
Voedingsinformatie per pannenkoekje
Kcal: 148
Vet: 3 gram
Proteïne: 7 gram