Powered by
fr Le Tour de Bretagne Cycliste
Development Team 25 apr '25 - 01 mei '25
2/7 La Gouesnière › Le Cambout 182km
3/7 Loudéac › Plonéour-Lanvern 212km
4/7 Plonéour-Lanvern › Landévant 204km
be Liège-Bastogne-Liège
WorldTeam Men 27 apr '25
1/1 Liège › Liège 252km
be Liège-Bastogne-Liège Femmes
WorldTeam Women 27 apr '25
1/1 Bastogne › Liège 152km
ch Tour de Romandie
WorldTeam Men 29 apr '25 - 04 mei '25
1/6 Saint-Imier › Saint-Imier 3km
2/6 Münchenstein › Fribourg 194km
3/6 La Grande Béroche › La Grande Béroche 157km
de Eschborn-Frankfurt U23
Development Team 01 mei '25
1/1 Eschborn › Frankfurt am Main 135km
de Eschborn-Frankfurt
WorldTeam Men 01 mei '25
1/1 Eschborn › Frankfurt am Main 198km
be Flèche Ardennaise
Development Team 03 mei '25
1/1 Stavelot › Stavelot 174km
lu Festival Elsy Jacobs à Garnich
WorldTeam Women 03 mei '25
1/1 Garnich › Garnich 112km
Feestelijk recept: gezonde kwarktaart met stroopwafel en blauwe bessen

Feestelijk recept: gezonde kwarktaart met stroopwafel en blauwe bessen

Heb jij wat te vieren? Dan is dit feestelijk recept zeker iets voor jou! Met deze lekkere en gezonde taart zal jij gegarandeerd scoren.

Ingrediënten voor 1 taart

600 gram magere kwark

40 gram havermoutmeel

20 gram agavesiroop

160 ml magere melk

8 blaadjes gelatine

20 gram rietsuiker

1 stokje verse vanille

150 gram blauwe bessen

3 stroopwafels

Bereidingswijze

Maak deze taart bij voorkeur een dag van te voren.

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Doe de havermoutmeel en 1 stroopwafel samen met een paar eetlepels water in de blender en meng dit tot een samenhangend deeg. Voeg wat water toe indien het te droog is.
  3. Verdeel en druk dat deeg op de bodem van de springvorm.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een bakje water voor minimaal 5 minuten.
  5. Verwarm de melk in een steelpan (mag niet koken) en voeg al roerend de gelatine toe tot die is opgenomen.
  6. Snij het vanillestokje open en verwijder de vanille met een mes.
  7. Klop de kwark in een keukenmachine of handmixer met de rietsuiker en de vanille.
  8. Spatel de melk met gelatine door de kwark.
  9. Giet dit mengsel in de springvorm.
  10. Laat het geheel afgedekt opstijven in de koelkast (minimaal 6 uur).
  11. Snij de stroopwafel in dunne reepjes.
  12. Garneer de kwarktaart met de blauwe bessen en de stroopwafelreepjes.

Smakelijk!

Gerelateerde updates