Feestelijk recept: gezonde kwarktaart met stroopwafel en blauwe bessen
Heb jij wat te vieren? Dan is dit feestelijk recept zeker iets voor jou! Met deze lekkere en gezonde taart zal jij gegarandeerd scoren.
Ingrediënten voor 1 taart
600 gram magere kwark
40 gram havermoutmeel
20 gram agavesiroop
160 ml magere melk
8 blaadjes gelatine
20 gram rietsuiker
1 stokje verse vanille
150 gram blauwe bessen
3 stroopwafels
Bereidingswijze
Maak deze taart bij voorkeur een dag van te voren.
- Bekleed een springvorm met bakpapier.
- Doe de havermoutmeel en 1 stroopwafel samen met een paar eetlepels water in de blender en meng dit tot een samenhangend deeg. Voeg wat water toe indien het te droog is.
- Verdeel en druk dat deeg op de bodem van de springvorm.
- Leg de gelatineblaadjes in een bakje water voor minimaal 5 minuten.
- Verwarm de melk in een steelpan (mag niet koken) en voeg al roerend de gelatine toe tot die is opgenomen.
- Snij het vanillestokje open en verwijder de vanille met een mes.
- Klop de kwark in een keukenmachine of handmixer met de rietsuiker en de vanille.
- Spatel de melk met gelatine door de kwark.
- Giet dit mengsel in de springvorm.
- Laat het geheel afgedekt opstijven in de koelkast (minimaal 6 uur).
- Snij de stroopwafel in dunne reepjes.
- Garneer de kwarktaart met de blauwe bessen en de stroopwafelreepjes.
Smakelijk!