Powered by
be Dwars door Vlaanderen - A travers la Flandre ME
WorldTeam Men 02 apr '25
1/1 Roeselare › Waregem 184km
be Dwars Door Vlaanderen / A Travers la Flandre WE
WorldTeam Women 02 apr '25
1/1 Waregem › Waregem 128km
nl Volta NXT Classic ME
WorldTeam Men 05 apr '25
1/1 Eijsden › Eijsden 189km
be Ronde van Vlaanderen ME
WorldTeam Men 06 apr '25
1/1 Bruges › Oudenaarde 269km
be Ronde van Vlaanderen WE
WorldTeam Women 06 apr '25
1/1 Oudenaarde › Oudenaarde 168km
es Itzulia Basque Country
WorldTeam Men 07 apr '25 - 12 apr '25
1/6 Vitoria-Gasteiz › Baskonia-Alavés 16km
2/6 Pamplona-Iruña › Lodosa 196km
3/6 Zarautz › Beasain 156km
fr Circuit des Ardennes
Development Team 09 apr '25 - 13 apr '25
1/5 Sedan › Nouvion-sur-Meuse 133km
2/5 Rethel › Rethel 171km
3/5 Boulzicourt › Saint-Marceau 173km
fr Paris-Roubaix Femmes avec Zwift
WorldTeam Women 12 apr '25
1/1 Denain › Roubaix 148km
Feestelijk recept: gezonde kwarktaart met stroopwafel en blauwe bessen

Feestelijk recept: gezonde kwarktaart met stroopwafel en blauwe bessen

Heb jij wat te vieren? Dan is dit feestelijk recept zeker iets voor jou! Met deze lekkere en gezonde taart zal jij gegarandeerd scoren.

Ingrediënten voor 1 taart

600 gram magere kwark

40 gram havermoutmeel

20 gram agavesiroop

160 ml magere melk

8 blaadjes gelatine

20 gram rietsuiker

1 stokje verse vanille

150 gram blauwe bessen

3 stroopwafels

Bereidingswijze

Maak deze taart bij voorkeur een dag van te voren.

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Doe de havermoutmeel en 1 stroopwafel samen met een paar eetlepels water in de blender en meng dit tot een samenhangend deeg. Voeg wat water toe indien het te droog is.
  3. Verdeel en druk dat deeg op de bodem van de springvorm.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een bakje water voor minimaal 5 minuten.
  5. Verwarm de melk in een steelpan (mag niet koken) en voeg al roerend de gelatine toe tot die is opgenomen.
  6. Snij het vanillestokje open en verwijder de vanille met een mes.
  7. Klop de kwark in een keukenmachine of handmixer met de rietsuiker en de vanille.
  8. Spatel de melk met gelatine door de kwark.
  9. Giet dit mengsel in de springvorm.
  10. Laat het geheel afgedekt opstijven in de koelkast (minimaal 6 uur).
  11. Snij de stroopwafel in dunne reepjes.
  12. Garneer de kwarktaart met de blauwe bessen en de stroopwafelreepjes.

Smakelijk!

Gerelateerde updates