Probeer de pulled chicken cream sportlasagne met spinazie en courgette
Onze renners moeten veel eten op de fiets om hun energie aan te vullen, maar wat eten zij dan en wat is de beste voeding voor op de fiets? Omdat het vandaag pastadag is, zocht onze voedingsdeskundige een heerlijk pastagerecht uit voor vier personen of voor twee hongerige duursporters: pulled chicken cream sportlasagne met spinazie en courgette!
Ingrediënten voor vier personen
- 250 gr volkoren lasagne van Grand’Italia (1 pak)
Saus:
- 2 el olijfolie
- 150 gr ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 500 ml kippenbouillon
- 4 el bloem naar keuze (bijv. spelt bloem)
- 250 ml Jumbo Kookzuivel 7% Vet
- 500 gr gewassen spinazie
- 350 gr courgette in dunne halve schijfjes.
Kaasmengsel
- 250 gr ricotta
- 220 gr Goldsteig Mozzarella 8,5%
- 200 ml eiwit
- 2 el peterselie, fijngesneden
Pulled chicken
- 400 gr biologische kipfilet
- Peper en zout naar smaak
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan. Snijd de kipfilet in 2 stukken en bak + stoof de kip gaar met de deksel op de pan. Zodra de kip gaar is haal je het uit de pan en laat je het op een bord afgedekt afkoelen. - Verhit een hoge koekenpan of wok met 1 el olijfolie. Fruit de knoflook en ui. Voeg de kippenbouillon toe en klop met een garde lepel voor lepel de bloem erdoor. Schenk nu de room erbij en laat rustig koken voor 5-8 minuten. Als het goed is heeft de saus een jus-dikte. Haal van het vuur en zet aan de kant.
3. Bak in een pan met een beetje water de courgette en spinazie nipt gaar, zodat de boel wat slinkt. Roer dit door de saus die je net hebt gemaakt en laat het afkoelen.
4. Meng in een kom de ricotta met het eiwit, peterselie, peper en zout. Zet aan de kant.
5. Neem de afgekoelde kip en trek deze uit elkaar tot je lange slierten kip hebt.
6. Maak nu laagje voor laagje de lasagne door te beginnen met een beetje saus, leg daarop enkele lasagne bladen, dan een laagje kip met daarover wat van het kaasmengsel, weer wat lasagne bladen, gevolgd door weer een laag saus. Ga door tot alle ingredienten op zijn.
7. Garneer met de mozzarella, peper en zout (en eventueel met de overgebleven saus)
8. Bak de lasagne voor ongeveer 40-60 minuten in de oven
Serveer met een sneetje volkorentoast en een fris zure tomaat, komkommer, julienne wortel salade (meng in een kom: 4 trostomaten in blokjes, 150g geraspte wortel, 20g beetje geroosterde amandelplakjes, 2 el wittewijn azijn, 1 el honing; mix en klaar is kees!)
Eet smakelijk!