Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
3/5 Rosport › Diekirch 201km
4/5 Differdange › Differdange 15km
5/5 Mersch › Luxembourg 176km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Recept: Lemper Ajam

Recept: Lemper Ajam

Voor topsporters is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Sportieve prestaties worden immers nooit bereikt zonder de juiste voeding. In dit artikel delen we het volgende recept, gemaakt door foodcoaches Remco Henkes, Karin Lambrechtse en Franka van Hulten. Vandaag op het Jumbo-foodmenu: Lemper Ajam!

Na de zware etappes in de grote rondes is het belangrijk om goed te herstellen, zodat er de volgende dag weer met de krachten gesmeten kan worden. Zo ook in de voorbije Tour de France. Lemper Ajam was een van de gerechten die de renners voorgeschoteld kregen.

Lemper Ajam

De Ingrediënten van Lemper Ajam:

Lemper roll:

  • 100 gram pokebowl rijst 
  • 5 gram mirin  
  • 10 gram kokosmelk 
  • 5 gram suiker 
  • 1 gram zout 

Ajam vulling:

  • 30 gram kipfilet 
  • 65 gram Jumbo pulled chicken met BBQ-saus 185g

Crust:

  • 5 gram eiwit 
  • 5 gram tritordeumbloem van De Bisschopsmolen 
  • 15 gram saitaku panko breadcrumbs
  • olijfoliespray

Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Matteo Jorgenson en de anderen genieten steeds weer van de Lemper Ajam, gemaakt door de foodcoaches. 

Bereidingswijze:

  • Snij de kipfilet in blokjes en bak gaar, meng de kipfilet met de Jumbo pulled chicken. 
  • Kook de pokebowl rijst goed gaar en giet af.
  • Kook de kokosmelk met de mirin en suiker en voeg dit toe bij de rijst laat de rijst een klein beetje afkoelen maar verwerk lauwwarm.
  • Doe de rijst op een folie en leg de folie op een sushi rol matje, smeer het uit in een vierkant vak van 20 cm bij 20 cm. 
  • Doe de vulling in het midden van de rijst en rol het stevig op. 
  • Laat de rol in de koelkast opstijven. 
  • Rol het daarna door de tritordeumbloem. Haal het vervolgens door de eiwit en als laatste door de panko. Bak krokant in een hete koekenpan met een beetje olijfoliespray en serveer met chilisaus. 

Geniet ervan!

Gerelateerde updates