Powered by
ae UAE Tour
WorldTeam Men 17 feb '25 - 23 feb '25
5/7 American University Dubai › Hamdan Bin Mohammed Smart University 160km
6/7 Abu Dhabi Cycling Club › Abu Dhabi Breakwater 165km
7/7 Al Ain Hazza Bin Zayed Stadium › Jebel Hafeet 176km
pt Volta ao Algarve em Bicicleta
WorldTeam Men 19 feb '25 - 23 feb '25
3/5 Vila Real Santo António › Tavira 183km
4/5 Albufeira › Faro 175km
5/5 Salir › Malhão 19km
fr Faun-Ardèche Classic
WorldTeam Men 01 mrt '25
1/1 Guilherand-Granges › Guilherand-Granges 165km
be Omloop Nieuwsblad
WorldTeam Women 01 mrt '25
1/1 Ghent › Ninove 137km
be Omloop Nieuwsblad
WorldTeam Men 01 mrt '25
1/1 Ghent › Ninove 197km
be Kuurne - Brussel - Kuurne
WorldTeam Men 02 mrt '25
1/1 Kortrijk › Kuurne 196km
be Omloop van het Hageland
WorldTeam Women 02 mrt '25
1/1 Aarschot › Tielt-Winge 135km
fr Faun Drome Classic
WorldTeam Men 02 mrt '25
1/1 Étoile-sur-Rhône › Étoile-sur-Rhône 189km
Recept: Recovery yoghurt mango-ijs met krokante meringue

Recept: Recovery yoghurt mango-ijs met krokante meringue

Voor topsporters is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Zo ook voor onze acht renners gedurende de Tour de France. Sportieve prestaties worden immers nooit bereikt zonder de juiste voeding. In dit artikel delen we een eerste recept, gemaakt door foodcoaches Remco Henkes en Franka van Hulten. Vandaag op het Jumbo-foodmenu: Recovery ijs!

Onze renners streden voor wat ze waard waren in de eerste tijdrit van de Tour de France. Nadat ze diep moesten gaan, wachtte er na de finish een fijne beloning op hen. Foodcoach Remco had namelijk een herstelijsje bereid.

Recovery yoghurt mango ice-cream met krokante merenque

De Ingrediënten van het recovery ijsje:

  • 150 gram Lindahl skyr mango passievrucht 
  • 110 gram diepvries mango (Jumbo) 
  • 200 gram halfvolle yoghurt 
  • 30 gram honing 
  • 45 gram la-place-meringue-met-frambozensmaak

Zo konden Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Matteo Jorgenson en de anderen genieten van een heerlijk ijsje en tegelijk herstellen van hun lichamelijke inspanningen. 

Bereidingswijze:

  • Pureer de mango in een keukenmachine of met de staafmixer.
  • Voeg de honing, yoghurt en kwark toe en draai alles mooi glad en luchtig.
  • Snij de merenque in blokjes en spatel door de massa. 
  • Doe het geheel in de vriezer en vries aan.

Smakelijk eten!

Gerelateerde updates