Recept: Recovery yoghurt mango-ijs met krokante meringue
Voor topsporters is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Zo ook voor onze acht renners gedurende de Tour de France. Sportieve prestaties worden immers nooit bereikt zonder de juiste voeding. In dit artikel delen we een eerste recept, gemaakt door foodcoaches Remco Henkes en Franka van Hulten. Vandaag op het Jumbo-foodmenu: Recovery ijs!
Onze renners streden voor wat ze waard waren in de eerste tijdrit van de Tour de France. Nadat ze diep moesten gaan, wachtte er na de finish een fijne beloning op hen. Foodcoach Remco had namelijk een herstelijsje bereid.
Recovery yoghurt mango ice-cream met krokante merenque
De Ingrediënten van het recovery ijsje:
- 150 gram Lindahl skyr mango passievrucht
- 110 gram diepvries mango (Jumbo)
- 200 gram halfvolle yoghurt
- 30 gram honing
- 45 gram la-place-meringue-met-frambozensmaak
Zo konden Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Matteo Jorgenson en de anderen genieten van een heerlijk ijsje en tegelijk herstellen van hun lichamelijke inspanningen.
Bereidingswijze:
- Pureer de mango in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Voeg de honing, yoghurt en kwark toe en draai alles mooi glad en luchtig.
- Snij de merenque in blokjes en spatel door de massa.
- Doe het geheel in de vriezer en vries aan.
Smakelijk eten!