Tirami-cycling-su: een toetje met koffie in de hoofdrol
Het is vandaag de perfecte dag om een van onze favoriete toetjes te delen. Koffie speelt daarin de hoofdrol! Op 1 oktober is het namelijk de Dag van de Koffie. Leuk om te maken en heerlijk om te eten: de tirami-cycling-su.
Ingrediënten (10 personen)
4 kopjes espresso of 2 koppen koffie
800 gram high protein chocolade pudding
100 gram FrieslandCampina Whey vanille
350 gram kippeneiwit
350 gram lange vingers
1 vanillestokje
100 gram vanillesuiker
150 gram rietsuiker
200 gram Alpro Dessert Vanille
10 gram cacaopoeder
20 gram amandelschaafsel
Bereidingswijze
1. Zet vier kopjes espresso of twee koppen koffie. Roer de rietsuiker door de koffie tot het opgelost is. Zet het aan de kant zodat het kan afkoelen.
2. Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf in een vetvrije kom.
3. Schud in een bidon de whey met een scheutje water tot een klontloos geheel. Meng dit goed door de Alpro Dessert Vanille.
4. Snijd het vanillestokje in tweeën. Schraap het vanillemerg uit de halve stokjes en roer dit ook door het vanille-wheymengsel.
5. Spatel nu het vanille-wheymengsel rustig door de opgeklopte eiwitten. Het is de bedoeling dat het geheel (iets) in volume afneemt.
6. Neem een schaal en doop de lange vingers een voor een in de koffie. Maak in de schaal op de bodem een eerste laag van een pak lange vingers.
7. Schep de helft van het vanille-wheymengsel over de lange vingers en strijk het glad.
8. Verdeel de chocolade pudding over het vanille-wheymengsel.
9. Maak nu een tweede laag van een pak in koffie gedoopte lange vingers.
10. Schep de het resterende vanille-wheymengsel over de lange vingers en strijk dit glad.
11. Bak het amandelschaafsel kort goudbruin in een steelpan zonder olie.
12. Stooi de cacao over de vanille-wheylaag en garneer met de amandelschaafsel.
Eet smakelijk!
"Laat de tirami-cycling-su minstens vier uur rusten in de koelkast. Of een dag van te voren maken: nog beter!"