Powered by
fr Paris-Nice
WorldTeam Men 09 mrt '25 - 16 mrt '25
3/8 Circuit Nevers Magny-Cours › Nevers 28km
4/8 Vichy › La Loge des Gardes 163km
5/8 Saint-Just-en-Chevalet › La Côte-Saint-André 203km
it Tirreno-Adriatico
WorldTeam Men 10 mrt '25 - 16 mrt '25
2/7 Camaiore › Follonica 192km
3/7 Follonica › Colfiorito 239km
4/7 Norcia › Trasacco 190km
be Ixina GP Oetingen p/b Lotto
WorldTeam Women 12 mrt '25
1/1 Sint-Pieters-Leeuw › Oetingen 127km
hr Istrian Spring Tour
Development Team 13 mrt '25 - 16 mrt '25
1/4 Vrsar › Vrsar 1km
2/4 Poreč › Funtana 142km
3/4 Novigrad › Motovun 139km
it Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio
WorldTeam Women 16 mrt '25
1/1 Luino › Cittiglio 152km
be Danilith Nokere Koerse WE
WorldTeam Women 19 mrt '25
1/1 Deinze › Nokere 132km
fr Grand Prix de Denain - Porte du Hainaut
WorldTeam Men 20 mrt '25
1/1 Denain › Denain 197km
be Youngster Coast Challenge
Development Team 21 mrt '25
1/1 Bredene › Koksijde 170km
Valentijnsrecept: rode hart(ige) bietenburgers

Valentijnsrecept: rode hart(ige) bietenburgers

Liefde gaat door de maag en met deze rode hart(ige) bietenburger van onze Performance Chef Remco al helemaal. Het recept is geproefd én goedgekeurd door onze renners in de Ronde van Valencia. Wie verras jij met deze liefdesburger op Valentijnsdag?

Ingrediënten voor vier burgers

150 gram grove biologische havermout

500 gram gekookte biologische bietjes

1 stuk rode ui

1 teen knoflook

50 gram eiwit van verse eitjes

1 takje rozemarijn

125 gram geraspte jonge kaas

Olijfolie

Zout en peper

Ingrediënten voor mierikswortelcrème

125 gram crème fraiche

50 gram mayonaise

50 gram mierikswortel

Citroensap

Zout en peper

Benodigdheden

Keukenmachine

Knoflookpers

Bakpapier

Mengkom

Hartjesbakvorm

Werkwijze

  • Rooster de havermout in een droge koekenpan zodat deze licht begint te kleuren.
  • Laat afkoelen en verdeel de hoeveelheid over drie bakjes.
  • Houd een deel grof, draai een deel fijn in een keukenmachine en draai een deel kort in een keukenmachine zodat deze nog wel structuur behoudt.
  • Snij de rode ui in fijne brunoise, hak de rozemarijn fijn en pers de knoflook.
  • Fruit dit samen aan in een pan met een beetje olijfolie en laat afkoelen.
  • Rasp de gekookte bietjes in reepjes en laat uitlekken op een zeef.
  • Doe de bietjes in een mengkom en voeg alle havermout toe, het uienmengsel en het eiwit. Voeg zout en peper toe naar smaak en meng het geheel zodat het een mooie gemengde massa wordt. Voeg dan de kaas toe en meng nogmaals door.
  • Vervolgens kun je nu de burgers gaan maken. Voor een mooie hartjesburger kun je een hartjesbakvorm gebruiken.
  • Maak deze burgers op een plateau met bakpapier eronder en laat de vormen opstijven in de koelkast.
  • Na een uur kan je de burgers garen in een voorverwarmde oven van 160 graden. In tien tot vijftien minuten zijn deze burgers gaar. Je kan de burgers nog even na roosteren in een koekenpan of grillen op de barbecue.

Mierikswortel crème:

Klop de crème fraiche op samen met sap van een halve citroen, mierikswortel, mayonaise en zout en peper, zet koud en serveer deze bij de burger

Serveersuggesties:

Serveer de burger op een Jumbo Triangels meergranenbol samen met mierikswortelcrème en rucola of met een lekkere stroop zoals Aceto Balsamico di Modena van La Place.

Gerelateerde updates