Powered by
be Superprestige Zilvermeercross Mol ME
Women's Team 23 dec '24
1/1
be UCI World Cup Gavere WE
Women's Team 26 dec '24
1/1
be Azencross – Loenhout ME
Women's Team 27 dec '24
1/1
fr UCI World Cup Besançon WE
Women's Team 29 dec '24
1/1
be Trofee GP Sven Nys WE
Women's Team 01 jan '25
1/1
be Vlaamse Duinencross Koksijde WE
Women's Team 03 jan '25
1/1
be Superprestige Gullegem ME
Women's Team 04 jan '25
1/1
be UCI World Cup Dendermonde WE
Women's Team 05 jan '25
1/1
Verwen jezelf met pulled chicken lasagne met spinazie en courgette

Verwen jezelf met pulled chicken lasagne met spinazie en courgette

Onze wielrenners moeten tijdens het fietsen veel eten om hun energieniveau op peil te houden. Maar wat eten ze precies en wat is de beste voeding voor tijdens het fietsen? Onze FoodCoaches hebben een heerlijk pastagerecht samengesteld voor vier personen, of voor twee hongerige duursporters: pulled chicken cream sportlasagne met spinazie en courgette! Lees het recept hieronder in onze Jumbo-Food Friday.

Ingrediënten voor vier personen:

250 gr volkoren lasagnebladen

Saus:

2 el olijfolie

150 gr ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

500 ml kippenbouillon

4 el bloem naar keuze (bijv. speltbloem)

250 ml Jumbo Kookzuivel 7% Vet

500 gr gewassen spinazie

350 gr courgette in dunne halve schijfjes


Kaasmengsel:

250 gr ricotta

220 gr Goldsteig Mozzarella 8,5%

200 ml eiwit

2 el peterselie, fijngesneden


Pulled chicken:

400 gr biologische kipfilet

Peper en zout naar smaak

Beidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan. Snijd de kipfilet in twee stukken en bak en stoof de kip gaar met de deksel op de pan. Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is en laat afgedekt afkoelen op een bord. Verhit een hoge koekenpan of wok met 1 el olijfolie. Fruit de knoflook en ui. Voeg de kippenbouillon toe en klop met een garde lepel voor lepel de bloem erdoor. Schenk de room erbij en laat rustig koken voor 5-8 minuten tot de saus de dikte van jus heeft. Haal van het vuur en zet apart.
  3. Bak in een pan met een beetje water de courgette en spinazie kort, zodat ze iets slinken. Roer dit door de saus en laat afkoelen.
  4. Meng in een kom de ricotta met het eiwit, peterselie, peper en zout. Zet apart.
  5. Trek de afgekoelde kipfilet uit elkaar tot lange slierten.
  6. Bouw de lasagne laag voor laag op: begin met een beetje saus, leg daarop enkele lasagnebladen, dan een laagje kip met wat kaasmengsel erover, gevolgd door weer lasagnebladen en saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
  7. Garneer met de mozzarella, peper en zout (en eventueel de overgebleven saus).
  8. Bak de lasagne ongeveer 40-60 minuten in de oven.

Serveer met een sneetje volkorentoast en een frisse salade van tomaat, komkommer en julienne wortel (meng in een kom: 4 trostomaten in blokjes, 150g geraspte wortel, 20g geroosterde amandelschaafsel, 2 el wittewijnazijn, 1 el honing; mix en klaar is kees!).

Eet smakelijk!

Jumbo is de 'Official Food Partner' van Team Visma | Lease a Bike. Ze leveren ons kwalitatieve voeding die wij gebruiken om heerlijke gerechten te bereiden. Dankzij Jumbo krijgen onze renners de beste voeding voor optimale prestaties.

Wil je ontdekken hoeveel je precies moet eten? De FoodCoach App helpt je de focus aan te brengen en je voedingsaanbevelingen te vertalen naar daadwerkelijke voeding en maaltijden op je bord.

The Athlete's FoodCoach Premium-app is te downloaden in de App Store of Google Play Store en vervolgens te gebruiken in combinatie met een abonnement, dat gebruikers tien euro per maand kost. Ook is het op jaarbasis aan te schaffen. De prijs is dan vijftig euro.

Gerelateerde updates