Account
Powered by
fr Tour de France
World Tour 29 jun '24 - 21 jul '24
2/21 Cesenatico › Bologna 199km
3/21 Piacenza › Torino 230km
4/21 Pinerolo › Valloire 139km
it Giro d'Italia Women
Women's Team 07 jul '24 - 14 jul '24
1/8 Brescia › Brescia 15km
2/8 Sirmione › Volta Mantovana 105km
3/8 Sabbioneta › Toano 113km
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Riedisheim › Ferrette 154km
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Prostějov › Ostrava 151km
2/4 Zlín › Pustevny 170km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 Etappe 1
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Etappe 1
2/7 Etappe 2
3/7 Etappe 3
fr Tour de France Femmes avec Zwift
Women's Team 12 aug '24 - 18 aug '24
1/8 Rotterdam › The Hague 124km
2/8 Dordrecht › Rotterdam 67km
3/8 Rotterdam › Rotterdam 6km
Verwen jezelf met pulled chicken lasagne met spinazie en courgette

Verwen jezelf met pulled chicken lasagne met spinazie en courgette

Onze wielrenners moeten tijdens het fietsen veel eten om hun energieniveau op peil te houden. Maar wat eten ze precies en wat is de beste voeding voor tijdens het fietsen? Onze FoodCoaches hebben een heerlijk pastagerecht samengesteld voor vier personen, of voor twee hongerige duursporters: pulled chicken cream sportlasagne met spinazie en courgette! Lees het recept hieronder in onze Jumbo-Food Friday.

Ingrediënten voor vier personen:

250 gr volkoren lasagnebladen

Saus:

2 el olijfolie

150 gr ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

500 ml kippenbouillon

4 el bloem naar keuze (bijv. speltbloem)

250 ml Jumbo Kookzuivel 7% Vet

500 gr gewassen spinazie

350 gr courgette in dunne halve schijfjes


Kaasmengsel:

250 gr ricotta

220 gr Goldsteig Mozzarella 8,5%

200 ml eiwit

2 el peterselie, fijngesneden


Pulled chicken:

400 gr biologische kipfilet

Peper en zout naar smaak

Beidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan. Snijd de kipfilet in twee stukken en bak en stoof de kip gaar met de deksel op de pan. Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is en laat afgedekt afkoelen op een bord. Verhit een hoge koekenpan of wok met 1 el olijfolie. Fruit de knoflook en ui. Voeg de kippenbouillon toe en klop met een garde lepel voor lepel de bloem erdoor. Schenk de room erbij en laat rustig koken voor 5-8 minuten tot de saus de dikte van jus heeft. Haal van het vuur en zet apart.
  3. Bak in een pan met een beetje water de courgette en spinazie kort, zodat ze iets slinken. Roer dit door de saus en laat afkoelen.
  4. Meng in een kom de ricotta met het eiwit, peterselie, peper en zout. Zet apart.
  5. Trek de afgekoelde kipfilet uit elkaar tot lange slierten.
  6. Bouw de lasagne laag voor laag op: begin met een beetje saus, leg daarop enkele lasagnebladen, dan een laagje kip met wat kaasmengsel erover, gevolgd door weer lasagnebladen en saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
  7. Garneer met de mozzarella, peper en zout (en eventueel de overgebleven saus).
  8. Bak de lasagne ongeveer 40-60 minuten in de oven.

Serveer met een sneetje volkorentoast en een frisse salade van tomaat, komkommer en julienne wortel (meng in een kom: 4 trostomaten in blokjes, 150g geraspte wortel, 20g geroosterde amandelschaafsel, 2 el wittewijnazijn, 1 el honing; mix en klaar is kees!).

Eet smakelijk!

Jumbo is de 'Official Food Partner' van Team Visma | Lease a Bike. Ze leveren ons kwalitatieve voeding die wij gebruiken om heerlijke gerechten te bereiden. Dankzij Jumbo krijgen onze renners de beste voeding voor optimale prestaties.

Wil je ontdekken hoeveel je precies moet eten? De FoodCoach App helpt je de focus aan te brengen en je voedingsaanbevelingen te vertalen naar daadwerkelijke voeding en maaltijden op je bord.

The Athlete's FoodCoach Premium-app is te downloaden in de App Store of Google Play Store en vervolgens te gebruiken in combinatie met een abonnement, dat gebruikers tien euro per maand kost. Ook is het op jaarbasis aan te schaffen. De prijs is dan vijftig euro.

Gerelateerde updates