Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
nl Betcity Elfstedenrace
World Tour 02 okt '24
1/1 Etappe 1
Gemotiveerde Benoot kijkt uit naar wedstrijden op Canadese bodem

Gemotiveerde Benoot kijkt uit naar wedstrijden op Canadese bodem

Waar Vlaanderen het decor vormt voor de Europese kampioenschappen geeft een ander deel van het peloton acte de présence in de Grote Prijs van Québec en Montréal in Canada. Team Visma | Lease a Bike steekt met een sterke ploeg de oceaan over en hoopt in beide wedstrijden mee te kunnen strijden om de overwinning. Tiesj Benoot en Frans Maassen blikken vooruit op het Canadese tweeluik.

Benoot bewaart goede herinneringen aan de wedstrijden in Canada. Bij zijn eerste deelname aan de Grote Prijs van Montréal (2015) wist hij zich als neo-prof knap staande te houden tussen het klimgeweld en finishte hij als vijfde. "Dat was een van de zwaarste wedstrijden die ik ooit gereden heb", herinnert hij zich nog. "Het regende constant en een groot deel van het peloton haalde de finish niet. Mijn ploeggenoot Tim Wellens won en zelf werd ik vijfde. Als neo-prof was dat een heel mooi resultaat."

Na deelnames in 2015, 2016, 2017 en 2023 maakt Benoot voor de vijfde keer de oversteek naar Noord-Amerika. De 30-jarige Belg kijkt ernaar uit om zich in Canada voor te bereiden op het laatste deel van het seizoen. "Dit zijn wedstrijden die me liggen en waar ik naartoe heb geleefd, zeker met het oog op het WK", doelt Benoot op de titelstrijd die op 29 september in Zürich plaatsvindt. "De wedstrijden in Canada zijn altijd bijzonder en doen me vanwege de plaatselijke rondes denken aan het WK. Bovendien staan hier veel renners aan de start die ook in Zürich van de partij zijn."

"Wij hebben niet de uitgesproken favoriet in ons team."

Frans Maassen

Benoot is niet van plan om alleen naar Canada te gaan om zich voor te bereiden op het WK. Hij wil ook presteren. "We gaan twee keer voor het hoogst mogelijke resultaat. Met Matteo Jorgenson, Wilco Kelderman, Per Strand Hagenes en ikzelf hebben we meerdere renners die een rol van betekenis moeten kunnen spelen in de finale. Québec is misschien iets meer op het lijf geschreven voor de explosieve mannen, maar Montréal is echt een wedstrijd voor de klimmers. Als ik naar ons team kijk, denk ik dat die ons beter ligt."

Ploegleider Frans Maassen sluit zich aan bij de woorden van Benoot. "Wij hebben misschien niet de uitgesproken favoriet in ons team, maar wel een heel sterke ploeg met vrijbuiters. Matteo is onze kopman, al denk ik dat de wedstrijd in Québec wel iets voor Per zou kunnen zijn. Québec eindigt meestal in een sprint van een uitgedunde groep, maar als er echt gekoerst gaat worden, kan het een heel zware wedstrijd worden. Montréal is door de langere beklimmingen wat eerlijker. Ik denk dat beide wedstrijden een mooie test zijn richting het WK."

Benoot verkeert naar eigen zeggen in goede vorm. Na de Bretagne Classic en de Renewi Tour heeft hij enkele dagen in de Ardennen getraind om zich zo goed mogelijk te prepareren op het Canadese tweeluik. "De conditie is goed. Zowel in Plouay als in de Renewi Tour heb ik een acceptabel niveau gehaald, al heeft dat niet geleid tot een korte klassering. Ik ben heel gemotiveerd om in Canada een mooi resultaat neer te zetten."

De selectie van Team Visma | Lease a Bike bestaat naast Benoot, Hagenes, Kelderman en Jorgenson uit Milan Vader, Jan Tratnik en Bart Lemmen.

Gerelateerde updates