Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
3/6 Jingxi › Bama 214km
4/6 Bama › Jinchengjiang 176km
5/6 Yizhou › Nongla 165km
Jorgenson en Kuss vooruitgeschoven pionnen Team Visma | Lease a Bike in Critérium du Dauphiné

Jorgenson en Kuss vooruitgeschoven pionnen Team Visma | Lease a Bike in Critérium du Dauphiné

Team Visma | Lease a Bike neemt van 2 tot en met 9 juni deel aan het Critérium du Dauphiné. De ploeg hoopt in Frankrijk niet alleen ritme op te doen in de richting van de Tour de France, maar ook hoge ogen te gooien met Sepp Kuss en Matteo Jorgenson. Laatstgenoemde blikt samen met ploegleider Frans Maassen vooruit.

De Giro d’Italia is amper afgelopen, of de volgende koers staat voor de deur. Het Critérium du Dauphiné is traditiegetrouw een van de voorbereidingskoersen op de Tour de France, die eind juni van start gaat. De Dauphiné behelst acht etappes, met de start op dag één in Saint-Pourcain-Sur-Sioule en finish een week later op Plateau des Glieres.

“We starten deze wedstrijd met klassementsambities voor mijzelf en Sepp”, steekt Jorgenson de snode plannen direct niet onder stoelen of banken. “We verschijnen aan het vertrek met een sterk zevental, waarvan het overgrote deel in de afgelopen periode al samen op pad is geweest in de voorbereiding op de Tour. De concurrentie is moordend, gezien de aanwezigheid van onder meer Primoz Roglic, Remco Evenepoel en Juan Ayuso. Het niveau zal ongetwijfeld hoog liggen, maar dat is alleen maar goed na het afgelopen trainingsblok.”

Sepp Kuss

Maassen bevestigt de door Jorgensen uitgesproken ambities. “We willen inderdaad zien hoever we kunnen komen in het klassement. Matteo en Sepp zijn komende week onze kopmannen. In Parijs - Nice heeft Matteo laten zien uitstekend uit de voeten te kunnen in etappekoersen van een week. De kwaliteiten van Sepp staan al langer buiten kijf. Hij is onmisbaar gebleken in de successen die we in de voorbije jaren hebben behaald in verschillende grote rondes. De Vuelta van verleden jaar was de voorlopige kroon op zijn carrière. Hopelijk kan hij deze zomer weer een belangrijk onderdeel zijn van een eventueel succes”, stelt de Limburger.

Het zwaartepunt van het Critérium du Dauphiné van 2024 ligt overduidelijk aan het eind. Daar waar de eerste etappes zich lenen voor heuvelspecialisten of aanvallers, kennen de laatste drie etappes allen een aankomst bergop. “Het slot is loodzwaar. Daar zal niemand zich kunnen verschuilen. Ook de tijdrit van woensdag zal al verschillen tussen de klassemenstmannen teweeg gaan brengen”, zo werpt de Amerikaan Jorgenson vast een blik vooruit in de richting van de 35 kilometer lange beproeving tegen de klok.

"Ik heb zin om weer te koersen"

Matteo Jorgenson

“We vangen deze koers overduidelijk aan met aspiraties, maar weten ook dat de echte topvorm er over een week of vier pas moet zijn in de Tour de France”, zo is Maassen realistisch. “We zijn als ploegleiding benieuwd hoe het ervoor staat met de jongens die mee zullen gaan richting de Tour. Al staan er natuurlijk nog een hoop vraagtekens op het selectieformulier, gezien we nog steeds niet weten hoe de vlag er tegen die tijd bij zal hangen voor Jonas Vingegaard en Wout van Aert. Dat wachten we rustig af. Laten we eerst ons beste beentje voorzetten in deze wedstrijd. Het is een koers waaraan we mooie herinneringen bewaren”, doelt de ploegleider op de eindoverwinningen namens Team Visma | Lease a Bike van Roglic in 2022 en Vingegaard in 2023.

Jorgenson kan op zijn beurt niet wachten om zijn rugnummer op te spelden. “Ik heb zin om weer te koersen. De Tour de France van dit jaar is het absolute hoofddoel, maar ik ben benieuwd waar ik momenteel al sta. We gaan met z’n allen ons uiterste best doen.”

Naast Jorgenson en Kuss staan ook Dylan van Baarle, Steven Kruijswijk, Tiesj Benoot, Bart Lemmen en Koen Bouwman komende zondag namens Team Visma | Lease a Bike aan het vertrek van de Franse rittenkoers.

Gerelateerde updates