Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Team Visma | Lease a Bike mikt met Kooij op ritzege in Renewi Tour

Team Visma | Lease a Bike mikt met Kooij op ritzege in Renewi Tour

Terwijl de Vuelta a Espana in volle gang is, maken Nederlandse en Belgische wielerliefhebbers zich op voor de negentiende editie van de Renewi Tour. Team Visma | Lease a Bike neemt van 28 augustus tot en met 1 september deel aan de vijfdaagse rittenkoers, die begint in Riemst en eindigt in Geraardsbergen. Olav Kooij en Frans Maassen blikken vooruit.

Kooij, dit seizoen al goed voor zeven overwinningen, reist met veel vertrouwen af naar de Renewi Tour. Een kleine twee weken geleden boekte hij namelijk twee ritzeges in de Ronde van Polen en zag hij ploeggenoot Jonas Vingegaard het eindklassement op zijn naam schrijven. In de Belgisch-Nederlandse rittenkoers hoopt de 22-jarige Numansdorper een vervolg te kunnen geven aan dat succes.

"Ik kijk er heel erg naar uit. Deze wedstrijd is dichtbij mijn huis en ik ken de omgeving vrij goed", begint Kooij. "In de Ronde van Polen ging het heel goed met twee ritoverwinningen. Dat is natuurlijk altijd lekker voor het gevoel. In de Renewi Tour zal de concurrentie echter weer groot zijn. We zullen er als ploeg alles aan doen om een ritzege te pakken. En wie weet wat er nog meer inzit."

"Ons voornaamste doel is om met Olav een rit te winnen."

Frans Maassen

De Renewi Tour begint woensdag met een heuvelachtige rit naar Bilzen, gevolgd door een individuele tijdrit van vijftien kilometer in Tessenderlo. In de derde en vierde etappe zijn de sprinters aan zet en in de laatste rit naar Geraardsbergen, tevens de koninginnenrit, wordt bepaald wie zich de eindwinnaar van de Renewi Tour mag noemen.

"Ons voornaamste doel is om met Olav een rit te winnen", stelt ploegleider Frans Maassen. "Of we een rol kunnen gaan spelen in het klassement, zal veel van de tijdrit afhangen. We hebben niet echt een tijdritspecialist in ons team, al zou Mick in staat moeten zijn om een goede tijdrit af te leggen. Voor de rest is het schade beperken en kijken hoe ver we kunnen komen. Christophe, Tiesj en Per zouden mogelijk in de laatste etappe een rol van betekenis kunnen spelen."

"Als het echt hard gaat waaien, kan het drie dagen oorlog worden."

Frans Maassen

Hoewel er drie relatief vlakke etappes op het menu staan, is het volgens Maassen niet zomaar gezegd dat er drie massasprints worden gereden. "Normaal gesproken zijn er drie kansen voor de sprinters, maar dat hangt volledig van de weersomstandigheden af. Als het echt hard gaat waaien, kan het drie dagen oorlog worden. Olav verkeert in goede vorm, maar ten opzichte van Polen denk ik dat hij nog wel iets kan verbeteren. Hopelijk kan hij dat deze week laten zien."

Naast Kooij, Van Dijke, Laporte, Benoot en Hagenes maken ook Tosh Van der Sande en Julien Vermote deel uit van de zevenkoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike.

Gerelateerde updates