Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
nl Betcity Elfstedenrace
World Tour 02 okt '24
1/1 Etappe 1
Team Visma | Lease a Bike ziet Ronde van Burgos als ideale voorbereiding op Vuelta

Team Visma | Lease a Bike ziet Ronde van Burgos als ideale voorbereiding op Vuelta

Van 5 augustus tot 9 augustus wordt de Ronde van Burgos verreden. Sepp Kuss keert terug in competitie na een covidbesmetting in het Critérium du Dauphiné begin juni. De 29-jarige Amerikaan wil zich tijdens de Spaanse vijfdaagse optimaal klaarstomen voor de Vuelta a España.

Vanwege een covidbesmetting in het Critérium du Dauphiné, moest Kuss de Tour de France overslaan. Na een nieuwe trainingsperiode kijkt de titelverdediger in de Vuelta a España optimistisch naar het vervolg van zijn seizoen. “Ik voel me goed”, vertelt Kuss. “Het heeft even geduurd vooraleer ik herstelde van mijn ziekte, maar mijn voorbereiding op deze periode verliep vlekkeloos. Een deelname aan de Tour was helaas niet mogelijk voor me, maar de hoogtestage in Tignes met enkele ploeggenoten heeft me deugd gedaan.”  

"Hoofddoel is wedstrijdritme opdoen"

Sepp Kuss

De Ronde van Burgos is een perfecte voorbereiding op de Vuelta”, gaat hij verder. “We rijden er op gelijkaardige wegen en in dezelfde warme weersomstandigheden. Er wachten enkele uitdagende etappes waarin ik me wil tonen, maar het hoofddoel voor me is wedstrijdritme opdoen. Ik hoop dat ik dadelijk de ronde kan afsluiten met een goed gevoel en dat ik er de laatste puntjes op de i kan zetten richting de Vuelta.”  

Ploegleider Marc Reef: “Naast Sepp heeft ook Cian Uijtdebroeks een rust- en trainingsperiode achter de rug. In Tignes hebben ze zich beiden prima kunnen voorbereiden. We willen zeker een mooi resultaat behalen, maar ons hoofddoel is om de ronde met een goed gevoel te verlaten. We zien de Ronde van Burgos als een ultieme prikkel richting de Vuelta. Daarnaast zullen jonge renners als Ben Tulett en Johannes Staune-Mittet hun kans krijgen om zich te laten zien.”  

De zevenkoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike tijdens de Ronde van Burgos bestaat uit Sepp Kuss, Cian Uijtdebroeks, Ben Tulett, Johannes Staune-Mittet, Robert Gesink, Julien Vermote en Edoardo Affini. 

Gerelateerde updates