Powered by
Van Empel kijkt uit naar opener veldritseizoen in Beringen

Van Empel kijkt uit naar opener veldritseizoen in Beringen

Fem van Empel start komende zaterdag haar veldritseizoen in de Exact Cross in Beringen. Na een lange voorbereiding kijkt de 22-jarige wereldkampioen reikhalzend uit naar een nieuwe crosswinter. “Ik wil mezelf blijven verbeteren.”

Met de Exact Cross in Beringen staat de eerste Vlaamse veldrit van het nieuwe seizoen op het programma. Ook Van Empel maakt opnieuw haar intrede in het veld na een leerrijk wegseizoen. Na de Tour de France Femmes volgde een lange voorbereiding op het crossseizoen voor de regerende wereldkampioen.  

“Ik kijk er enorm naar uit om weer te mogen crossen”, zegt Van Empel. “Ik heb me prima kunnen voorbereiden de afgelopen maanden. De eerste veldrit van het seizoen is altijd een waardemeter van hoe de vorm is, dus dat brengt ietwat spanning met zich mee. Het parcours in Beringen is wat gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Ik hoop dat ik er meteen kan meestrijden voor de zege. Verder kan ik niet wachten om weer de toffe sfeer tijdens de veldritten mee te maken, want de discipline blijft speciaal voor me.”  

"Ik wil overal het maximale uithalen"

Fem van Empel

Met negentien overwinningen domineerde Van Empel de vorige crosswinter. Als kers op de taart verlengde ze haar titel op zowel het Europees kampioenschap als op het wereldkampioenschap. “Ik heb opnieuw beide kampioenschappen met stip aangeduid op de kalender. Het zal wederom een doel zijn voor me om die wedstrijden te winnen, maar dat geldt eigenlijk voor alle crossen waar ik aan de start sta. Ik wil overal het maximale uithalen en ik wil mezelf blijven verbeteren.”  

Coach Jan Boven ziet een gedreven Van Empel voor aanvang van het nieuwe seizoen. “Fem is een echte crosser, dus ze heeft erg toegeleefd naar deze periode. Na haar deelname aan de Tour de France Femmes, waar ze kopvrouwen Marianne Vos en Riejanne Markus prima ondersteunde, verlegden we de focus richting het veldrijden. De voorbereidingen verliepen vlekkeloos. De vorm is goed, maar de verwachtingen van buitenaf zullen meteen zeer hoog zijn. De eerste cross van het seizoen is altijd spannend, ook voor ons als ploeg. We zijn er klaar voor.”  

Eerstvolgende veldritten Fem van Empel

Exact Cross Beringen (12/10)  

Superprestige Ruddervoorde (20/10)  

Kiremko Nacht van Woerden (22/10)

Superprestige Overijse (27/10)  

X2O-Trofee Oudenaarde (1/11) 

Gerelateerde updates