Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
nl Betcity Elfstedenrace
World Tour 02 okt '24
1/1 Etappe 1
Vingegaard vol ambitie voor vervolg seizoen in San Sebastián en Polen

Vingegaard vol ambitie voor vervolg seizoen in San Sebastián en Polen

Na een indrukwekkende revalidatie en drie weken koers op het hoogste niveau in de Tour de France nam Jonas Vingegaard wat gas terug. Een korte periode van rust en een goed trainingsblok later is de Deen nu klaar voor de Donostia San Sebastian Klasikoa en de Tour de Pologne. “Ik voel me fris voor deze twee bijzondere wedstrijden.”

Drie weken Tour de France dwongen Vingegaard ertoe even pas op de plaats te maken. “Ik was na de Tour heel vermoeid. Vijf dagen lang heb ik even helemaal niets gedaan. Ik heb de batterij opgeladen en ben vervolgens weer gestart met mijn trainingen. Dat is allemaal goed verlopen. Momenteel voel ik me weer fris en ben ik klaar om de komende twee wedstrijden aan te vangen”, vertelt de Deen.

Terugkeer op bekend terrein

De dubbele Tourwinnaar vervolgt zijn seizoen in het Baskenland en Polen. “De race in San Sebastián en de Ronde van Polen zijn twee hele mooie wedstrijden. Bovendien heb ik een speciale band met Polen. Ik boekte er mijn eerste overwinning in de WorldTour”, herinnert de tweevoudig Tourwinnaar zich. 

"Het voelt een beetje alsof ik er nog iets te bewijzen heb"

Jonas Vingegaard

Tour de Pologne 2019 - Stage 6

“Het voelt een beetje alsof ik er nog iets te bewijzen heb”, gaat Vingegaard verder. “In 2019 won ik de koninginnenrit. Ik mocht vervolgens in de leiderstrui starten, maar het lukte me niet om de eindzege over de streep te trekken. Ik heb er mijn zinnen op gezet om dit jaar wel de eindoverwinning te grijpen, maar uiteraard is de concurrentie niet te onderschatten.”

Nadat Vingegaard begin april zwaar ten val kwam in de Ronde van het Baskenland, keert de inmiddels herstelde Deen voor het eerst terug op Baskisch grondgebied. “Het zal natuurlijk speciaal zijn om weer terug te keren in het Baskenland, na alles wat daar een aantal maanden geleden is gebeurd. Gelukkig heb ik ook een boel mooie herinneringen aan die regio, dus ik kijk er erg naar uit om daar weer rond te mogen fietsen in wedstrijdverband.”

"Het zal natuurlijk speciaal zijn om weer terug te keren in het Baskenland"

Jonas Vingegaard

Tour de Pologne 2019 - Jonas Vingegaard

“In San Sebastián ligt het zwaartepunt vooral in het slot van de race. In Polen zal het begin ook al loodzwaar zijn. Er ligt aan het einde van de wedstrijd ook nog een heel zware etappe, dus we zullen heel de week geconcentreerd moeten zijn. Ik hoop in beide wedstrijden mee te strijden voor het hoogst haalbare.”

Sprinten met Kooij

Maarten Wynants is in Polen ploegleider. “Uiteraard gaan we met Jonas voor het algemeen klassement. Hij heeft inderdaad nog iets goed te maken in Polen. Het is even afwachten hoe hij is hersteld na de Tour, maar hij is in ieder geval erg gemotiveerd”, zegt Wynants.

De Belg heeft komende week ook de beschikking over Olav Kooij, die twee jaar geleden in Polen zijn eerste overwinning in de Worldtour wist te boeken. “Met Olav gaan we opnieuw voor een ritzege. Dat is de afgelopen twee jaar ook gelukt. We willen allereerst proberen minstens een rit te winnen. Vervolgens zien we wel verder. Het moge duidelijk zijn dat we met ambitie aan de start staan.”

Tour de Pologne 2023 - Olav Kooij

Gerelateerde updates