Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Benoot en Kelderman kleuren Ronde van Lombardije, maar resultaat blijft uit

Benoot en Kelderman kleuren Ronde van Lombardije, maar resultaat blijft uit

Team Visma | Lease a Bike heeft de huid duur verkocht in de Ronde van Lombardije, maar kon uiteindelijk niet huiswaarts keren met een aansprekend resultaat. Wilco Kelderman en Tiesj Benoot maakten vanaf de beginfase van de koers deel uit van de kopgroep, maar de plannen van de vluchters smolten op zo’n vijftig kilometer van de streep als sneeuw voor de zon.

Kelderman was de eerste renner die namens Team Visma | Lease a Bike het offensief koos. De Nederlander belandde in een groep van twaalf, die al snel op de hielen werd gezeten door een andere omvangrijke groep. Enkele ogenblikken later sloten Benoot en zijn medevluchters aan, waardoor de kop van de koers nu uit ruim twintig renners bestond.

Lang schommelde de voorsprong rond de drie minuten, maar op de Colma di Sormano ging het rap. Nadat het peloton terugkeerde en het gedaan was met de ambities van Kelderman en Benoot, besloot Tadej Pogacar met nog vijftig kilometer te gaan voor de aanval te kiezen. De Sloveen reed in een mum van tijd een riante voorsprong bij elkaar en finishte solo in Como. Matteo Jorgenson kende een mindere dag en verliet de wedstrijd in de finale.

“Ik kende een redelijk goede dag”, vertelt Benoot na de finish. “Aan het begin van de dag voelde ik me goed. Gedurende de koers kreeg ik wat last van mijn maag. We creëerden een mooie situatie met een omvangrijke kopgroep. De samenwerking liep ook naar behoren. Iedereen wist dat Pogacar zou aanvallen, maar ik denk dat een ereplaats er vandaag zeker in had gezeten. Helaas is dat uiteindelijk niet het geval, maar we kunnen onszelf niet verwijten dat we het niet geprobeerd hebben. Het is nu tijd voor een periode van rust, voor we de pijlen op de voorbereiding van volgend seizoen gaan richten.”

"We kunnen onszelf niet verwijten dat we het niet geprobeerd hebben"

Tiesj Benoot

Ploegleider Marc Reef vertelt meer over het strijdplan van de dag. “Met Tiesj en Wilco probeerden we met een mooie voorsprong over de Sormano te komen. Helaas hield de ploeg van Pogacar het verschil klein. Ze hielden alles onder controle. Zelf zijn we in ieder geval tevreden met hoe we in de koers zaten. We hebben het geprobeerd en onze huid duur verkocht. We hadden een duidelijk plan en hebben gestreden. Deze koers liegt echter nooit. Pogacar had de beste benen. We hebben het als ploeg zeker geprobeerd, maar helaas is de uitslag niet zoals we het vooraf in gedachten hadden”, besluit Reef.

Gerelateerde updates