Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Aanvallende Van Agt sprint naar zesde plek in vierde etappe Simac Ladies Tour

Aanvallende Van Agt sprint naar zesde plek in vierde etappe Simac Ladies Tour

Eva van Agt heeft zich in de vierde etappe van de Simac Ladies Tour van haar beste kant laten zien. Op vijftig kilometer voor de streep koos de 27-jarige Nederlandse de aanval en wist samen met haar medevluchtsters het peloton voor te blijven. In de straten van Ede sprintte ze vervolgens naar een zesde plek. Barbara Guarischi won de etappe.

In de vierde etappe van de Nederlandse WorldTour-rittenkoers kregen de rensters drie lokale ronden rondom Ede voorgeschoteld. De vrouwen van de geel-zwarte formatie toonden zich meermaals, wat op vijftig kilometer voor de streep resulteerde in een kopgroep met Van Agt. De aanvalsters creëerden een gat van twee minuten en wisten het peloton nipt voor te blijven. In de sprint moest de renster van Team Visma | Lease a Bike Women haar meerdere erkennen in de Italiaanse Guarischi.

"Als team willen we komend weekend weer aanvallend rijden"

Eva van Agt

“Iedereen dacht in eerste instantie aan een sprint, maar op een gegeven moment kwamen er aanvallen, en gingen wij ons als ploeg er ook mee bemoeien”, blikt Van Agt terug. “Toen ik aanviel, wist ik met een grote groep weg te komen. In de kopgroep werd er vervolgens hard gereden en konden we een mooie voorsprong opbouwen. Het plan was om vanuit de kopgroep aan te vallen, maar het tempo bleef helaas heel hoog, waardoor dit niet lukte. Vervolgens was het in de laatste kilometer goed positioneren en was een zesde plek het hoogst haalbare.”

De 27-jarige Nijmeegse kijkt tevreden terug op de dag van vandaag en heeft veel kunnen leren. “Het is altijd mooi om een finale te rijden, want dat doe ik niet vaak. Toen ik in de aanval zat, kreeg ik veel goede tips van de ploegleiders. Daardoor heb ik veel kunnen leren en leer ik steeds beter hoe het is om in een kopgroep te rijden. Als team willen we komend weekend weer aanvallend rijden en verwachten we dat er nog genoeg kansen liggen.”

 / 

Gerelateerde updates