Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Aanvalslustige Van Aert boekt derde ritzege in Vuelta a España

Aanvalslustige Van Aert boekt derde ritzege in Vuelta a España

Wout van Aert heeft na een volledige dag in de aanval de tiende etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Belg van Team Visma | Lease a Bike mocht voor de derde maal in deze Ronde van Spanje zijn handen in de lucht steken. Van Aert verstevigde bovendien zijn leidende positie in het puntenklassement.

Direct vanaf de start koos Van Aert voor de aanval. Die eerste poging werd vlak voor de eerste klim van de dag nog teniet gedaan. Dat deerde Van Aert echter niet, want enkele ogenblikken later probeerde de drager van de groene puntentrui het opnieuw.

Die tweede aanval bleek uiteindelijk de juiste. Van Aert kreeg het gezelschap van vier andere renners. Het vijftal werkte goed samen en slaagde er daardoor uiteindelijk in uit de greep van het peloton te blijven. Onderweg raapte Van Aert de twintig punten in de tussensprint op, waarna hij stevig doortrok. Alleen Quentin Pacher kon zijn wiel volgen en samen vatten ze de slotklim aan. Op die beklimming bouwde het duo de voorsprong op de achtervolgers uit tot meer dan een minuut. Na een afdaling van een kilometer of twintig, sprintte het duo om de etappezege. Van Aert greep die vol overtuiging. Met zijn vijfde zege van het seizoen schonk de Belg zijn ploeg Team Visma | Lease a Bike overwinning nummer dertig van 2024.

“Het was de bedoeling om vandaag in de vlucht te geraken”, verklaart Van Aert na zijn triomftocht. “Dat ging zeker niet vanzelf. Ik had het behoorlijk lastig op de eerste beklimming van de dag. Ik dacht er bijna aan om te laten lopen, maar wilde nog één uiterste poging wagen. Het duurde vervolgens nog enkele tientallen kilometers om een definitief gat te slaan met het peloton. Ik denk dat die zware openingsfase vandaag in mijn voordeel heeft gewerkt. De overige vluchters hadden denk ik niet meer zoveel kracht in de benen aan het eind. Ik ben blij dat ik het kon afmaken. Ik voel me momenteel super. Ik heb het gevoel dat ik deze zware ritten weer naar mijn hand kan zetten. Het is heerlijk om met deze benen rond te rijden.”

"Het gebeurt niet vaak dat ik win als mijn gezin erbij is"

Wout van Aert

Direct na de finish kon Van Aert zijn partner Sarah en zijn zoontjes Georges en Jerome in de armen sluiten. “Het gebeurt niet vaak dat ik win als mijn gezin erbij is. Het is daarom extra speciaal dat ik vandaag de zege grijp. Ze waren gisteren op de rustdag ook aanwezig. Zij brengen mij de nodige energie en het geeft me de mogelijkheid om voor even de wereld van het wielrennen te laten voor wat hij is. Hun aanwezigheid geeft me zeker vleugels”, spreekt de trotse partner en vader.

 / 

Gerelateerde updates