Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Affini sprint naar vierde plek in openingsrit Ronde van Burgos

Affini sprint naar vierde plek in openingsrit Ronde van Burgos

Team Visma | Lease a Bike kende een degelijke start in de Ronde van Burgos. Edoardo Affini snelde in de eerste etappe naar de vierde plek. Kopman Sepp Kuss kwam in het slot van de rit ten val, maar kon zonder schade zijn weg vervolgen.

De 46ste editie van de Ronde van Burgos ging maandagmiddag van start in Vilviestre del Pinar, waar de renners een relatief eenvoudige dag voorgeschoteld kregen. Drie vluchters reden een groot deel van de koers voor het peloton uit, maar overleefden de slotklim Alto del Aguilón niet. Na een kleine valpartij van Sepp Kuss was Team Visma | Lease a Bike bij de les in de straten van Burgos. Affini sprintte naar een verdienstelijke vierde plaats. Pavel Bittner ging met de dagzege aan de haal.

Team Visma | Lease a Bike kende een nagenoeg foutloze dag en dat was naar alle tevredenheid van ploegleider Marc Reef. “Het was ontzettend warm vandaag, zo’n 35 graden. Daar waren onze renners goed op voorbereid en zijn ze goed mee omgegaan. Ben Tulett pakte één bonificatieseconde in de tussensprint en toonde daarmee zijn scherpte. In de finale wilden we iets proberen met Edoardo Affini. Helaas viel het niet stil, waardoor het lastig was voor Edo om zijn moment te pakken.”

"Het was lastig voor Edo om zijn moment te pakken in de sprint, maar het is een goede dag geweest"

ploegleider Marc Reef

Enig smetje op de eerste dag in de vijfdaagse Spaanse rittenkoers was de betrokkenheid van Sepp Kuss in een kleine valpartij. “Gelukkig kon hij snel door en mankeert hij niets”, vertelt Reef. “Al met al is het een goede dag geweest. Een aantal renners van ons komt van hoogtestage en dan is zo’n eerste etappe altijd even wennen. We zijn hier om ons voor te bereiden op de grotere doelen voor het restant van het wielerseizoen, maar staan hier zeker niet met minder ambitie aan de start. We rijden voor een zo goed mogelijk klassement en dat is ook voor de rit van morgen onze missie. De laatste kilometer is oplopend en daar moeten we bij de les zijn”, blikt de ploegleider alvast vooruit.

 / 

Gerelateerde updates