Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Benoot zevende in warme editie GP de Montréal

Benoot zevende in warme editie GP de Montréal

Tiesj Benoot is als zevende geëindigd in de GP de Montréal. Team Visma | Lease a Bike koerste wederom attractief in Canada en zag vier renners finishen in de top twintig. Tadej Pogacar ging met de zege aan de haal.

Na een sterke koers in Québec afgelopen vrijdag, waar Benoot en Per Strand Hagenes respectievelijk naar de vierde en vijfde plaats reden, kregen de renners van Team Visma | Lease a Bike zondag in Montréal traditioneel een loodzware koers voorgeschoteld om het Canadese tweeluik af te sluiten. Zeventien maal moest de plaatselijke ronde in Montréal worden bedwongen, goed voor 4573 hoogtemeters totaal. De Nederlandse wielerformatie liet zich gedurende de koers goed van voren zien, maar moest het antwoord schuldig blijven toen Pogacar ten aanval trok op twee ronden van het einde. 

Eerst probeerde de sterke Matteo Jorgenson de Sloveen terug te halen. Na een mislukte poging was het Bart Lemmen die probeerde aan te haken bij de eerste achtervolgers. Toen de voorsprong van de Sloveen echter te groot was geworden en de zege uit zicht was, werd er overgeschakeld op een korte klassering. Uiteindelijk sprintte Benoot in de overgebleven groep naar de zevende plaats, Jorgenson kwam als twaalfde over de meet. Ook Wilco Kelderman en Bart Lemmen finishten na ruim vijf uur bij de beste twintig renners.

"Het waren twee sterke races van onze ploeg in Canada"

Tiesj Benoot

“Ik moest net voor de sprint nog even in de remmen, anders had er wellicht voor mij nog meer ingezeten”, blikt Benoot terug. “We hebben goed gestreden als ploeg en zaten met veel renners in de finale. Een podiumplek was mooi geweest, maar als team mogen we zeker niet ontevreden zijn.” Met een vierde plaats in Québec en een zevende plaats in Montréal beleefde de Belg zijn beste Canadese tweeluik uit zijn wielercarrière. “Het zijn twee prachtige races voor mij geweest. Dat geeft een goed gevoel met het WK in het vooruitzicht.”

Ook ploegleider Frans Maassen zag een sterk Team Visma | Lease a Bike in Canada. “Je hoopt op een uitschieter. Het doel was een podiumplaats en daar hebben we hard voor gewerkt. Jorgenson was vandaag zeker sterk genoeg, maar kreeg niet de ruimte waar we op hoopten. Ik ga naar huis met een tevreden gevoel. We hebben twee keer de koers gekleurd, ondanks dat we niet hebben gewonnen. In de breedte waren we heel sterk en hebben we tweemaal meegedaan voor de zege.”

Gerelateerde updates