Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
3/6 Jingxi › Bama 214km
4/6 Bama › Jinchengjiang 176km
5/6 Yizhou › Nongla 165km
Jorgenson derde na sprint bergop in tweede etappe Critérium du Dauphiné

Jorgenson derde na sprint bergop in tweede etappe Critérium du Dauphiné

Matteo Jorgenson is in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné als derde geëindigd. In de sprint bergop met een uitgedund peloton moest de 24-jarige Amerikaan enkel ritwinnaar Magnus Cort Nielsen en Primoz Roglic voor zich dulden. Jorgenson staat nu derde in het algemene klassement en hij is de nieuwe drager van de witte jongerentrui.

Na de relatief gemakkelijke openingsetappe van het Critérium du Dauphiné moest er vandaag geklommen worden. Onderweg kreeg het peloton vier gecategoriseerde hellingen voorgeschoteld. De aankomst lag boven op Col de la Loge.

Na het startschot in Gannat kreeg een kopgroep van vijf renners een maximale voorsprong van zo’n vijf minuten. Richting de twee slothellingen van de Côte de Saint-Georges-en-Couzan en Col de la Croix Ladret verkleinde hun voorsprong stelselmatig. In het uitgedunde peloton reden de Team Visma | Lease a Bike-pionnen Jorgenson en Sepp Kuss alert mee. Zij zagen hoe laatst overgebleven vluchter Bruno Armirail op enkele meters van de aankomstlijn werd bijgehaald. In de sprint om de dagzege kwam Jorgenson uiteindelijk net tekort om Cort Nielsen te kloppen. Hij moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

"Ik zat in Cort Nielsens wiel, maar ik kon zijn versnelling niet volgen"

Matteo Jorgenson

“Ik had geen super goed gevoel tijdens de etappe”, blikt de Amerikaan terug. “De kopgroep was sterk, dus in het peloton werd er bij momenten erg hard gereden. In de finale leverde Steven Kruijswijk fantastisch werk om me samen met Sepp voorin te houden. Daarna was het vechten om in een goede positie de slothelling aan te vatten. Net voor de sprint zat ik in Cort Nielsens wiel, maar ik kon zijn versnelling niet volgen. Achteraf gezien kan ik zeker tevreden zijn met deze derde plaats.”

Op dinsdag staat er opnieuw een stevige rit gepland. Jorgenson vat de 182 kilometer lange etappe tussen Celles-sur-Durolle en Les Estables aan als derde in het algemene klassement en als drager van de witte jongerentrui.

Gerelateerde updates