Powered by
es La Vuelta Ciclista a España
World Tour 17 aug '24 - 08 sep '24
22/21 Madrid › Madrid 24km
ch Tour de Romandie Féminin
Women's Team 06 sep '24 - 08 sep '24
2/3 Chippis › Vercorin 101km
3/3 Morges › Morges 144km
de BEMER Cyclassics
World Tour 08 sep '24
1/1 Hamburg › Hamburg 198km
fr La Choralis Fourmies Féminine
Women's Team 08 sep '24
1/1 Etappe 1
ca Grand Prix Cycliste de Québec
World Tour 13 sep '24
1/1 Quebec › Quebec 201km
ca Grand Prix Cycliste de Montréal
World Tour 15 sep '24
1/1 Montreal › Montreal 209km
de Women's Cycling Grand Prix Stuttgart & Region
Women's Team 15 sep '24
1/1 Böblingen › Stuttgart 118km
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
Jorgenson stijgt naar podium na vierde plaats in tijdrit Dauphiné

Jorgenson stijgt naar podium na vierde plaats in tijdrit Dauphiné

Matteo Jorgenson is in het Critérium du Dauphiné opgerukt naar de derde plaats in het algemeen klassement. De Amerikaan van Team Visma | Lease a Bike reed een knappe tijdrit, waarin hij als vierde eindigde. De dagwinst was voor Remco Evenepoel.

Dylan van Baarle was de eerste renner die namens Team Visma | Lease a Bike de 34 kilometer lange tijdrit startte: “Het is een vrij lange en lastige tijdrit. In het begin is het mogelijk om een flink tempo te ontwikkelen, maar in het tweede deel loopt de weg voornamelijk omhoog. Het komt daar aan op de klimmersbenen. Ik verwacht dat de verschillen vandaag behoorlijk oplopen. Dit parcours moet Matteo zeker liggen."

Gesterkt door de kennis van zijn ploegmaat startte Jorgenson later aan zijn tijdrit. De Amerikaan reed een solide race tegen de klok. Bij tussenpunt een noteerde de Amerikaan de zesde tijd. Jorgenson bleek zijn tijdrit goed te hebben ingedeeld, want bij zowel meetpunt twee als op de finishlijn schoof de 24-jarige coureur een plekje op in de stand. Met de vierde plaats in de daguitslag klom hij naar de derde plaats in het algemeen klassement.

"De vorm is goed"

Matteo Jorgenson

“Ik heb mijn uiterste best gedaan en alles gegeven”, zei Jorgenson vlak na binnenkomst. “Onderweg probeerde ik niet al te veel naar mijn vermogensmeter te kijken, maar gewoon alles te geven. Het was afzien, maar ik denk dat ik tevreden kan zijn met mijn geleverde prestatie. Ik verdeelde de tijdrit voor mezelf in meerdere delen. Eerst een vlak stuk, daarna een gedeelte met iets meer bochten, en vervolgens in stijgende lijn naar de finish. Vooral in het laatste gedeelte zat ik op mijn limiet. Ik voel me in orde. De vorm is goed, ook na een goed trainingskamp. Het slotweekend van deze Dauphiné wordt loodzwaar. Dat wordt hoe dan ook afzien, maar ik zal samen met de ploeg strijden voor iedere meter.”

Ploegleider Frans Maassen: “Matteo heeft een heel goede tijdrit afgewerkt. Hij heeft het maximale eruit weten te halen. De concurrentie was wederom erg sterk. Zo lieten Remco Evenepoel en Primoz Roglic zien dat ze op de afspraak waren. Het zwaarste gedeelte van deze Dauphiné moet echter nog komen. De laatste drie etappes gaan voor de beslissing zorgen. Daar kijken we als ploeg erg naar uit. We gaan er alles aan doen om dan zo goed als mogelijk voor de dag te komen”, aldus Maassen.

 / 

Gerelateerde updates