Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Kopgroep met Vermote strandt met finish in zicht in tweede etappe Gree-Tour of Guangxi

Kopgroep met Vermote strandt met finish in zicht in tweede etappe Gree-Tour of Guangxi

Julien Vermote leek zich in tweede etappe van de Gree-Tour of Guangxi lange tijd te gaan mengen in de strijd om de ritzege. De Belg maakte de gehele dag deel uit van een kopgroep, maar werd samen met zijn medevluchters op zo’n vijfhonderd meter van de streep gegrepen door het peloton.

De tweede etappe van de Chinese rittenkoers begon overwegend vlak, maar in de finale zaten alsnog twee klimmetjes. Met nog veertig kilometer te gaan moesten Vermote en zeven medevluchters die al vroeg de aanval hadden gekozen zo’n twaalf kilometer klimmen. Heel steil was het niet, maar het was wel direct de langste klim van deze Gree-Tour of Guangxi.

De groep van Vermote bereikte de top met zo’n twee minuten voorsprong. De samenwerking bleef daarna goed verlopen, iets wat noodzakelijk was om uit de greep van het peloton te blijven. Dat laatste lukte uiteindelijk niet, want met nog een halve kilometer te gaan werd de vluchtgroep overvleugeld door het jagende peloton. In de sprint die volgde greep de Belg Warre Vangheluwe de ritzege. Milan Vader was op plaats zestien uiteindelijk de best geklasseerde renner van Team Visma | Lease a Bike.

"Heel even dacht ik dat we voor de overwinning zouden rijden"

Julien Vermote

“Het was de moeite waard om het vandaag eens te proberen”, zegt Vermote afloop. “Er zaten een stel goede renners mee in de vlucht. De samenwerking verliep vanaf het begin al naar behoren. We wisten een mooi gat te slaan en vervolgens wat te temporiseren. Het peloton heeft alles moeten geven om ons terug te halen. Heel even dacht ik dat we voor de overwinning zouden rijden, maar helaas is het net niet gelukt. Het was mooi om, na een lang seizoen, eens in de aanval en voor de overwinning te rijden. Het deed me veel deugd. We gaan het de komende dagen blijven proberen met de ploeg.”

Gerelateerde updates