Powered by
Kuss beperkt de schade na valpartij in slotkilometers achtste Vuelta-etappe

Kuss beperkt de schade na valpartij in slotkilometers achtste Vuelta-etappe

Sepp Kuss finishte de achtste etappe in de Vuelta a España op iets meer dan een minuut van ritwinnaar Primoz Roglic. De 29-jarige Amerikaan raakte op de steile slotklim betrokken bij een oponthoud in het peloton.

Daags na de tweede ritoverwinning van Wout van Aert, kreeg het peloton een aankomst bergop voorgeschoteld. Op papier leek de achtste etappe een kans voor de vluchters, maar de klassementsploegen hielden de vlucht van de dag binnen handbereik.   

Aan de voet van de steile slotklim naar Cazorla raakten enkele renners, waaronder Kuss, opgehouden door een valpartij. De Amerikaan wist daarna nog even terug te keren naar de groep der favorieten, maar na een nieuwe versnelling van Roglic raakte hij in een achtervolgende groep verzeild. Kuss kwam uiteindelijk als 21ste op 1’07” van de ritwinnaar over de streep gereden.   

“Ik voelde me prima en we zaten goed gepositioneerd als ploeg voor de slotklim”, reageert Kuss na afloop. “In het begin van de klim raakte ik opgehouden door de valpartij, waardoor ik moest achtervolgen. Ik probeerde nog aan te haken bij de groep der favorieten, maar helaas lukte dat net niet.”  

Op zondag staat de zware etappe tussen Motril en Granada op het programma. Er wachten de renners drie beklimmingen van eerste categorie. 

Gerelateerde updates