Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Kuss vijftiende in zware negende etappe Vuelta a España

Kuss vijftiende in zware negende etappe Vuelta a España

Sepp Kuss is de extreem zware negende etappe in de Ronde van Spanje als vijftiende geëindigd. De 29-jarige Amerikaan moest aan de streep enkele minuten prijsgeven aan de andere klassementsrenners. Groenetruidrager Wout van Aert toonde zich in de vlucht. De winst was voor Adam Yates.

De eerste week van de Vuelta a España kende zijn climax met de 178 kilometer lange etappe tussen Motril en Granada. In opnieuw hete omstandigheden trotseerden de renners drie beklimmingen van eerste categorie, waaronder de dubbele klim van de steile Alto de Hazallanas.  

Meteen na het startschot maakte Van Aert deel uit van de vroege vlucht bestaande uit 26 renners. De drager van de groene puntentrui kreeg voorin het gezelschap van enkele sterke klimmers, waaronder latere ritwinnaar Yates. Op de eerste gecategoriseerde beklimming van de dag moest de 29-jarige Belg de rol voorin lossen. Yates begon niet veel later aan een lange solo richting de finish.  

“Ik probeerde mee te zitten in de vlucht om zo Sepp nog van dienst te kunnen zijn later in de etappe”, reageert Van Aert. “Helaas was ik niet lang in staat om het tempo te volgen. De ploeggenoten van Yates in de kopgroep reden sterk. Chapeau dat ze het konden afmaken. Ik kijk nu uit naar de rustdag van morgen. De etappes van vandaag en gisteren waren erg zwaar.”  

"De hitte speelde vanaf de start zijn rol"

Sepp Kuss

In de groep der favorieten moest Kuss enkele andere favorieten laten gaan op de slotklim. “Zoals verwacht was dit een moeilijke dag”, zegt Kuss na afloop. “Ik kon niet meteen inschatten hoe mijn gevoel was vandaag. De hitte speelde vanaf de start zijn rol. Op de slotklim besloot ik om voor mijn eigen tempo te kiezen. Achteraf gezien ben ik tevreden dat ik de schade opnieuw wist te beperken.”  

“De vorm is er en ik voel me ook goed. Op dit moment zijn er heel wat renners in uitstekende doen. Ik probeer me nu te focussen op mijn eigen prestaties. Er komen nog twee lange weken aan in deze Vuelta. We zullen zien wat die teweeg kunnen brengen”, besluit de Amerikaan. 

 / 

Gerelateerde updates