Powered by
Laporte komt niet aan sprinten toe in derde etappe Renewi Tour

Laporte komt niet aan sprinten toe in derde etappe Renewi Tour

Team Visma | Lease a Bike heeft geen rol van betekenis kunnen spelen in de finale van de derde etappe van de Renewi Tour. Net als twee dagen geleden eindigde de rit in een massasprint, die werd gewonnen door Jonathan Milan. Christophe Laporte behield de zesde plaats in het klassement.

Daags na de tijdrit kreeg het peloton een relatief eenvoudige etappe voorgeschoteld. Vier renners probeerden vanuit de vroege vlucht een massasprint te voorkomen, maar daar werkte het peloton niet aan mee. In de straten van finishplaats Ardooie werd Laporte goed afgezet door zijn ploeggenoten, maar de Fransman kon zich niet mengen in de strijd om de ritzege.

"Als team hebben we het goed gedaan. We zijn uit de problemen gebleven en hebben geprobeerd om van voren te rijden. Ik begon in een goede positie aan de sprint, maar raakte ingesloten en kwam daardoor niet meer aan sprinten toe", aldus Laporte.

"Het is jammer dat Christophe niet aan sprinten toekwam, want hij had goede benen."

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen deelt zijn kijk op de sprint: "De mannen hebben echt hun best gedaan om Christophe goed te lanceren. Helaas raakten ze elkaar met nog drie kilometer te gaan kwijt. Desalniettemin leek Christophe nog een mooie ereplaats te kunnen halen, maar hij raakte ingesloten. Dat is jammer, want hij had goede benen."

Maassen verwacht morgen opnieuw een massasprint. "In principe wordt het een dag voor de sprinters, maar de wind kan zeker een rol gaan spelen. Met name de eerste anderhalf uur kan nog wel eens nerveus gaan worden."

 / 

Gerelateerde updates