Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
4/5 Differdange › Differdange 15km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Laporte snelt naar zevende plek in tijdrit Renewi Tour

Laporte snelt naar zevende plek in tijdrit Renewi Tour

Christophe Laporte is als zevende geëindigd in de tweede etappe van de Renewi Tour. De Fransman van Team Visma | Lease a Bike reed een ijzersterke tijdrit. De dagzege ging naar Alec Segaert.

Na een ongelukkig verlopen openingsdag in de vijfdaagse World Tour-koers pakte Team Visma | Lease a Bike de draad op in de tijdrit. Kopman Olav Kooij, gevallen in de eerste etappe, stapte donderdagmiddag niet op de fiets. De 22-jarige renner bleek onvoldoende hersteld van zijn verwondingen opgelopen in de valpartij.

In het Belgische Tessenderlo kregen de overige zes renners van de Nederlandse wielerformatie een ruim vijftien kilometer lange tijdrit voorgeschoteld. Laporte was de snelste aan de kant van Team Visma | Lease a Bike. De Fransman eindige op de zevende plaats in de daguitslag. Ook Per Strand Hagenes en Mick van Dijke reden een ijzersterke tijdrit en finishten respectievelijk als twaalfde en veertiende. 

"Tijdrijden is niet mijn beste onderdeel, maar ik ben hier heel tevreden mee"

Christophe Laporte

“Ik ben hier heel tevreden mee”, vertelt Laporte na afloop. “Tijdrijden is niet mijn beste onderdeel van de laatste jaren. Ik heb het geprobeerd vandaag en kan tevreden zijn met de zevende plek. Ook in het algemeen klassement sta ik er nog goed voor. Zondag gaat daarin alles bepaald worden.” Laporte staat momenteel op de zesde plek in het algemeen klassement met 24 seconden achterstand op leider Segaert.

Van Dijke: “Ik heb een sterke tijdrit gereden voor mezelf. Het parcours ging op en af. Dat lag me heel goed. Het niveau ligt hoog hier in België. Ik kan tevreden zijn met mijn waardes.” Tiesj Benoot denkt daar hetzelfde over. “Ondanks dat tijdrijden niet mijn specialiteit is, was mijn vermogen goed vandaag. Dat gaat belangrijk zijn in de komende dagen en zeker richting zondag”, blikt de Belg alvast vooruit op de slotetappe met finish op de Muur van Geraardsbergen.

 / 

Gerelateerde updates