Powered by
Laporte sprint naar tweede plek in vierde etappe Renewi Tour

Laporte sprint naar tweede plek in vierde etappe Renewi Tour

Christophe Laporte heeft net naast de overwinning gegrepen in de vierde etappe van de Renewi Tour. De 31-jarige Fransman snelde in de straten van Aalter naar een tweede plaats achter ritwinnaar Jasper Philipsen. Dankzij de behaalde bonificatieseconden steeg Laporte naar de vijfde plek in het algemeen klassement.

De wind zorgde voor een nerveuze start van de etappe. Mick van Dijke, Tiesj Benoot, Per Strand Hagenes en Laporte waren meteen bij de les en maakten deel uit van de eerste waaiergroep. Alles kwam echter weer samen en hoewel verschillende kopgroepen de sprintersploegen probeerden te verrassen, bleek een massasprint onvermijdelijk.

Laporte werd door zijn ploeggenoten in een zetel naar de finish gebracht en sprintte in het wiel van Philipsen naar de tweede plek. "Het team heeft geweldig werk geleverd en zette mij in een goede positie af. Ik zat in het wiel van Jasper en dat bleek een goede keus. In de sprint was hij simpelweg te snel", erkent Laporte zijn meerdere.

"Ik hoop dat ik morgen de benen heb om voor de etappewinst te gaan."

Christophe Laporte

Mick van Dijke kwam in de laatste kilometer ten val en bereikte met enkele schaafwonden de finish. "Per, Christophe en ik zaten in de laatste kilometers goed van voren. Op het moment dat ik aan wilde gaan, werd ik onderuit gereden. Gelukkig maakt Christophe de dag goed met een mooie tweede plek", aldus Van Dijke.

Morgen eindigt de Renewi Tour met een loodzware rit naar Geraardsbergen. Laporte kijkt er met veel vertrouwen naar uit. "Ik hoop dat ik de benen heb om voor de etappewinst te gaan. Het parcours ligt me, dus als ik me goed voel, hoop ik iets moois te laten zien."

 / 

Gerelateerde updates