Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
4/5 Differdange › Differdange 15km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Laporte sprint naar vierde plek in tweede etappe Skoda Tour de Luxembourg

Laporte sprint naar vierde plek in tweede etappe Skoda Tour de Luxembourg

Christophe Laporte heeft net naast een podiumplaats gegrepen in de tweede etappe van de Skoda Tour de Luxembourg. De 31-jarige Fransman raakte in de smalle finishstraat deels ingesloten en moest genoegen nemen met de vierde plaats. In het klassement behield Laporte zijn tweede plek.

Daags voor de koninginnenrit kreeg het peloton een relatief eenvoudige etappe van 155 kilometer voorgeschoteld. Twee renners vormden de vlucht van de dag, maar mede dankzij beulswerk van Tosh Van der Sande was het avontuur van het duo geen lang leven beschoren. Op het plaatselijke circuit in Schifflange bleef alles bij elkaar, waarna een massasprint moest bepalen wie er met de ritzege vandoor zou gaan.

Mads Pedersen toonde zich daarin de rapste en verwees Laporte naar de vierde plek. "Om eerlijk te zijn, hadden we op meer gehoopt vandaag", reageert ploegleider Maarten Wynants. "Gisteren zat Christophe er met een tweede plaats al heel dichtbij en vandaag leek de aankomst hem nog beter te liggen. Hij koos het goede wiel, maar kon helaas niet de sprint rijden die hij wilde."

"Je moet een beetje geluk hebben en helaas ontbrak dat vandaag."

Maarten Wynants

Volgens Wynants is dat deels verklaarbaar. "Het was een hectische finale. Er lag een afdaling in de laatste vier kilometer en er was nog een valpartij. Omdat we geen lead-out man bij ons hebben, wisten we dat Christophe in de laatste kilometer zijn eigen weg moest zien te vinden. Dan moet je een beetje geluk hebben. Helaas ontbrak dat geluk vandaag."

Morgen staat de koninginnenrit op het programma. Volgens Wynants gaat Team Visma | Lease a Bike zich wederom mengen in de strijd om de ritzege. "Het is moeilijk te zeggen of Christophe het parcours aan kan of niet. Gelukkig hebben we met Bart Lemmen en Wilco Kelderman twee mannen die supersterk zijn. Als het te lastig blijkt te zijn voor Christophe kunnen we altijd op hun rekenen."

 / 

Skoda Tour de Luxembourg

Stage 2

Gerelateerde updates