Powered by
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Tre Valli Varesine
World Tour 08 okt '24
1/1 Busto Arsizio › Varese 200km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Lemmen vijfde in Coppa Bernocchi na lange ontsnapping

Lemmen vijfde in Coppa Bernocchi na lange ontsnapping

Bart Lemmen is als vijfde geëindigd in de Coppa Bernocchi. Lemmen reed de hele dag in de aanval en trok in de finale solo richting de finish, maar zag zijn vluchtpoging op één kilometer van de meet stranden. De zege ging naar Stan van Tricht.

Na een loodzware editie van de Giro dell’Emilia afgelopen weekend stond vandaag voor Team Visma | Lease a Bike de tweede klassieker in het Italiaanse najaarsblok op het programma: Coppa Bernocchi. De Italiaanse koers, die in 1913 het levenslicht zag, werd vorig jaar gewonnen door Wout van Aert en dus begon de Nederlandse wielerformatie als titelverdediger in Legnano. 

Dat Team Visma | Lease a Bike met ambities naar Italië was getrokken, werd al snel duidelijk. Lemmen, de laatste weken goed in vorm, zat mee in de vroege vlucht. Op dertig kilometer van de meet reed de Nederlander zelfs solo op kop van de wedstrijd. Zijn aanval strandde op één kilometer van de finish toen Lemmen werd gegrepen door een achtervolgende groep van zes renners. Uiteindelijk sprintte Lemmen naar een verdienstelijke vijfde plaats. 

"Dit was echt de kers op de taart geweest voor een heel goed eerste jaar"

Ploegleider Marc Reef

“Ik had wel echt het geloof dat ik het kon halen. Ik heb heel hard doorgereden. Misschien kwam ik wel iets te vroeg alleen te zitten, dan is dertig kilometer nog een heel eind. Helaas lag de finish een kilometer te ver voor mij vandaag. Jammer genoeg werkten ze achter mij goed samen en viel het daar niet stil. Heel zuur dat je dan nog zo op het einde wordt gepakt, maar dat is ook koers”, relativeert Lemmen.

Ploegleider Marc Reef is trots op de 28-jarige renner. “Bart heeft werkelijk alles goed gedaan. We wisten vooraf dat de vlucht het weleens ver zou kunnen schoppen vandaag. Bart bleek de sterkste in de kopgroep en dan moet je de keuze maken om zelf door te rijden. Heel erg zonde dat hij het net niet redt. Dat was echt de kers op de taart geweest voor een heel goed eerste jaar bij Team Visma | Lease a Bike. Het heeft niet tot een zege mogen leiden vandaag, maar die gaat er in de toekomst zeker nog komen.”

"Heel zuur dat je dan nog zo op het einde wordt gepakt, maar dat is ook koers"

Bart Lemmen

“Dit was wel één van mijn betere dagen van het seizoen”, vertelt Lemmen. “Ik ben super goed in orde. Het scheelde niet veel of ik had mijn eerste overwinning te pakken. Ik hou er alsnog een goed gevoel en een mooie uitslag aan over. Zaterdag wacht er met de Ronde van Lombardije nog een hele mooie koers en daarna begint mijn off-season.”

Coppa Bernocchi - GP Banco BPM

One day race

Uitslag

Uitslag

1
Stan Van Tricht
Alpecin - Deceuninck 03:50:10
2
Alex Baudin
Decathlon AG2R La Mondiale Team +00:00:00
3
Roger Adrià
Red Bull - BORA - hansgrohe +00:00:00
5
Bart Lemmen
Team Visma | Lease a Bike +00:00:00
21
Menno Huising
Team Visma | Lease a Bike +00:01:27
36
Milan Vader
Team Visma | Lease a Bike +00:01:27
44
Tijmen Graat
Team Visma | Lease a Bike +00:01:27
57
Steven Kruijswijk
Team Visma | Lease a Bike +00:01:27
59
Johannes Staune-Mittet
Team Visma | Lease a Bike +00:01:27

Gerelateerde updates