Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
3/6 Jingxi › Bama 214km
4/6 Bama › Jinchengjiang 176km
5/6 Yizhou › Nongla 165km
Markus prolongeert Nederlandse tijdrittitel, zilver voor Nooijen

Markus prolongeert Nederlandse tijdrittitel, zilver voor Nooijen

Riejanne Markus heeft zich opnieuw gekroond tot de Nederlandse kampioene op de tijdrit. De 29-jarige was in Steenbergen een halve minuut sneller dan ploeggenote Lieke Nooijen, die verrassend het zilver greep.

Nooijen zette een scherpe tijd neer bij zowel het tussenpunt als op de finishstreep. De concurrentie beet zich vervolgens steeds maar weer stuk op de tijd van de renster van Team Visma | Lease a Bike. Markus startte als laatste en bleek onderweg nog sneller dan haar teamgenoot. Op de streep bedroeg het verschil dertig seconden in het voordeel van Markus, die zo haar tijdrittitel prolongeerde. 

“Vooraf droomde ik van dit scenario”, vertelt Markus. “Ik wist dat ik een goede kans had, maar tegelijkertijd ook dat het heel lastig ging worden. Het voelt een beetje onwerkelijk dat ik voor het tweede jaar op een rij deze titel mag grijpen. Het gaat best wel lekker de laatste tijd. Deze titel voelt een beetje als de kers op de taart.”

"Deze titel voelt als de kers op de taart"

Riejanne Markus

Ook Nooijen is in haar nopjes met het resultaat van de tijdrit. “Dit is een prachtig scenario. Ik gun Riejanne de trui van harte en ben heel blij dat ik naast haar op het podium mag staan. Ik ben erg tevreden met mijn geleverde prestatie. Hier gaan we samen van genieten”, zo vertelt Nooijen.

Gerelateerde updates