Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
3/6 Jingxi › Bama 214km
4/6 Bama › Jinchengjiang 176km
5/6 Yizhou › Nongla 165km
Moeilijke dag voor Team Visma | Lease a Bike in derde etappe Giro d'Italia Women

Moeilijke dag voor Team Visma | Lease a Bike in derde etappe Giro d'Italia Women

Femke de Vries is als achttiende geëindigd in de derde etappe van de Giro d’Italia Women. De renster van Team Visma | Lease a Bike klampte op de slotklim lang vast aan de favorietengroep, maar moest op het steile gedeelte haar meerdere erkennen. Niamh Fisher-Black ging er met de ritzege vandoor.

De derde etappe voerde de rensters van Sabbioneta naar Toano, waar de eerste aankomst bergop te wachten stond. Na een razendsnelle openingsfase slaagden twee renners erin een voorsprong bij elkaar te rapen. De ontsnapping was echter geen lang leven beschoren, aangezien de klassementsploegen de touwtjes stevig in handen hadden.

Aan de voet van de slotklim gooide Fem van Empel als eerste de knuppel in het hoenderhok. De jongeling sloeg een klein gaatje, maar werd al gauw weer tot de orde geroepen. De Vries haakte haar wagonnetje lang vast aan de voorste groep, maar kon het hoge tempo na enkele kilometers niet meer volgen. Uiteindelijk eindigde ze op iets meer dan drie minuten van winnares Fisher-Black.

"De dag verliep anders dan verwacht."

Femke de Vries

"De dag verliep anders dan verwacht", kijkt De Vries terug op de eerste zware rit. “Ik had gedacht dat we rustig naar het begin van de klim zouden rijden, maar in plaats daarvan regende het de hele dag aanvallen en werd het een gevecht om voorin te zitten. Toen de klim was begonnen, heb ik alles gegeven, maar na een tijdje moest ik lossen. Het was warm en zwaar. Meer zat er niet in vandaag."

"De uitslag liegt niet", gaat ploegleider Jan Boven verder. "We hadden er misschien iets meer van verwacht, maar Femke doet waar ze ongeveer hoort te zitten. De omstandigheden maakten het niet heel makkelijk." Morgen staat er opnieuw een heuveletappe op het programma. "De kansen die we krijgen, moeten we pakken, al gaat het wel wat moeilijker worden dan we gehoopt hadden."

Mijntje Geurts raakte in de hectiek voor de beklimming betrokken bij een valpartij. Ze is momenteel in het ziekenhuis voor verder onderzoek.

 / 

Giro d'Italia Women

Stage 3

Gerelateerde updates