Powered by
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Nooijen start Simac Ladies Tour met tweede plek in openingstijdrit

Nooijen start Simac Ladies Tour met tweede plek in openingstijdrit

Lieke Nooijen heeft net naast de overwinning gegrepen in de eerste etappe van de Simac Ladies Tour. De 23-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike klokte in de openingstijdrit de tweede tijd en hoefde alleen Zoe Bäckstedt voor zich te dulden. Anna Henderson en Riejanne Markus eindigden eveneens in de top tien.

De Nederlandse zesdaagse werd afgetrapt met een 10 kilometer lange tijdrit in de straten van Gennep. Nooijen betrad het biljartvlakke parcours als één van de eersten en legde de lat meteen hoog. Met een tijd van 12 minuten en 47 seconden mocht ze lang hopen op de ritzege, ware het niet dat Zoe Bäckstedt daar op het einde een stokje voor stak. Zij reed haar tijdrit zeven seconden sneller dan Nooijen, die genoegen moest nemen met de tweede plek.

"Een tijdrit op de eerste dag is altijd een beetje spannend, maar ik ben superblij met hoe het gegaan is. Zeven seconden is natuurlijk wel een groot gat op een afstand van 10 kilometer. De benen hebben gesproken en Zoe is de verdiende winnares. Ik heb alles gegeven en ben blij met de tweede plek", aldus Nooijen.

"Morgen is de start van de etappe in mijn woonplaats Coevorden."

Lieke Nooijen

De jongeling, die bezig is aan een sterk seizoen, kijkt uit naar de rest van de week. "Morgen is de start van de etappe in mijn woonplaats Coevorden. Daar heb ik heel veel zin in. Het zijn lange etappes en ik verwacht dat de wind zeker een rol gaat spelen. We zijn hier met drie goede klassementsrensters gekomen, dus we gaan zien hoe het verder gaat."

Henderson en Markus bezetten na de tijdrit eveneens een plek in de top tien van het klassement. "Het was een degelijke tijdrit. Niet speciaal, maar ook niet slecht", aldus de Britse, die voor het eerst in actie kwam sinds het WK. "Ik denk dat ik wat meer kilometers nodig heb om weer in vorm te komen. Hoe dan ook hebben we als team een goede start beleefd. Ik kijk uit naar de rest van de week."

 / 

Gerelateerde updates