Powered by
nl Betcity Elfstedenrace
World Tour 02 okt '24
1/1 Leeuwarden › Leeuwarden 199km
de Sparkassen Münsterland Giro
World Tour 03 okt '24
1/1 Haltern Am See › Munster 202km
it Il Lombardia Under 23
Development Team 05 okt '24
1/1 Oggiono › Oggiono 170km
it Giro dell'Emilia
World Tour 05 okt '24
1/1 Vignola › San Luca 215km
fr Paris - Tours Elite
World Tour 06 okt '24
1/1 Chartres › Tours 213km
fr Paris - Tours Espoirs
Development Team 06 okt '24
1/1 Bonneval › Tours 178km
it Coppa Bernocchi - GP Banco BPM
World Tour 07 okt '24
1/1 Etappe 1
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 159km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 144km
Nordhagen soleert naar de zege in Coppa Città di San Daniele, Huising mee op het podium

Nordhagen soleert naar de zege in Coppa Città di San Daniele, Huising mee op het podium

Jørgen Nordhagen heeft de Coppa Città di San Daniele op zijn naam geschreven. Het 19-jarige Noorse talent, dat volgend jaar de stap zet naar de hoofdmacht van Team Visma | Lease a Bike, pakte uit met een knappe solo. Ploeggenoot Menno Huising mocht na een dag in de aanval als tweede mee op het podium.

Team Visma | Lease a Bike Development stond aan de start van de Coppa Citta' Di San Daniele, een 160 kilometer lange eendagskoers in Noord-Italië. Vorig jaar palmde de geel-zwarte formatie het volledige podium van de beloftenwedstrijd. Toen vormden Archie Ryan, Tijmen Graat en Darren van Bekkum de top drie in de lastige, heuvelachtige wedstrijd.  

Ook nu namen de renners uit de opleidingsploeg van Team Visma | Lease a Bike de wedstrijd stevig in handen. Huising en Van Bekkum maakten deel uit van een ruime kopgroep. Nordhagen werd vergezeld door zijn overige ploeggenoten in het peloton. Na 135 kilometers begonnen de renners aan de plaatselijke ronden in San Daniele del Friuli, waar de dubbele beklimming van de steile Monte di Ragogna wachtte.  

Tijdens de eerste beklimming van de Monte di Ragogna maakte Nordhagen op een indrukwekkende manier de sprong naar voren vanuit het peloton. In een mum van tijd wist de Noor de aansluiting met de kopgroep te maken. Tijdens de tweede passage op de steile helling plaatste hij een nieuwe versnelling. Nordhagen reed vervolgens solo richting zijn zesde seizoenszege als eerstejaarsbelofte. Huising won de sprint voor plek twee. Van Bekkum finishte als achtste.  

"Voelde me nochtans niet goed"

Jørgen Nordhagen

“Ik voelde me nochtans niet goed in de openingsfase”, reageert Nordhagen na afloop. “In het eerste uur voelde ik me slecht. Ik probeerde te overleven in het peloton. Gelukkig zaten we in een uitstekende situatie met Menno en Darren in de kop van de wedstrijd. Op die manier kon ik me sparen in het peloton, waar ik wachtte tot de slotbeklimmingen om mijn aanval te plaatsen.” 

Nordhagen pakte zijn zesde zege in zijn eerste seizoen bij Team Visma | Lease a Bike Development. “Ik ben blij om opnieuw een zege te behalen in Italië. Eerder dit jaar won ik ook al de GP Poggiana en de Giro della Regione Friuli, dus hier koersen ligt me wel. Er staan nog enkele Italiaanse wedstrijden op het programma om het seizoen te bëeindigen. Ook daar zullen we proberen voor het hoogst mogelijke te gaan.”

 / 

Foto's: Coppa Città di San Daniele

Coppa Citta' Di San Daniele

One day race

Uitslag

Uitslag

1
Jørgen Nordhagen
Team Visma | Lease a Bike Development 03:37:45
2
Menno Huising
Team Visma | Lease a Bike Development +00:01:33
3
Alessandro Borgo
CTF Victorious +00:01:33
8
Darren van Bekkum
Team Visma | Lease a Bike Development +00:01:41
17
Tomos Pattinson
Team Visma | Lease a Bike Development +00:01:59
20
Pietro Mattio
Team Visma | Lease a Bike Development +00:02:00
78
Jonas Kind Høydahl
Team Visma | Lease a Bike Development +00:07:07

Gerelateerde updates