Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Ongelukkige Kooij komt ten val in openingsetappe Renewi Tour

Ongelukkige Kooij komt ten val in openingsetappe Renewi Tour

Olav Kooij is in de eerste etappe van de Renewi Tour ten val gekomen. In de laatste vijftien kilometer kwam de Nederlander ongelukkig ten val, waardoor hij niet mee kon sprinten voor de overwinning. Jonathan Milan won de eerste etappe.

In de eerste etappe van de vijfdaagse rittenkoers door België en Nederland kozen vijf renners al snel het hazenpad. De vluchters wisten onder warme omstandigheden een voorsprong van twee minuten op te bouwen, maar werden op zeventien kilometer voor de streep gegrepen door het peloton. Op vijftien kilometer voor de finish kwamen Kooij en Mick van Dijke, samen met een aantal andere renners, ongelukkig ten val. Waar Van Dijke al snel zijn weg kon vervolgen, bleef Kooij gehavend achter. Gelukkig kon de Nederlander uiteindelijk ook zijn weg voortzetten.

“We hebben ons plan gevolgd en de koers heel goed gecontroleerd”, blikt ploegleider Arthur van Dongen terug. “We zaten tot de valpartij telkens goed in positie. De valpartij met Olav was meteen een grote streep door de rekening. Het was meteen duidelijk dat hij niet meer zou kunnen meedoen voor de overwinning. Naast Olav was ook Mick gevallen, hij kon gelukkig zonder kleerscheuren terugkeren in het peloton. Olav is ter controle naar het ziekenhuis, we hopen dat hij zijn weg kan vervolgen in deze rittenkoers.”

"Het was een warme dag vandaag, maar ik voelde me gelukkig goed."

Christophe Laporte

“Het was een hectische dag vandaag”, gaat Christophe Laporte verder. “We gingen met Olav voor de sprint, maar helaas raakte hij betrokken bij een valpartij. Daarna was het plan om voor mij te gaan in de sprint, maar in de laatste kilometer zat ik te ver vanachter. Het was een warme dag vandaag, maar ik voelde me gelukkig goed. Ik kijk uit naar de komende dagen.”

De Renewi Tour gaat morgen verder met een vijftien kilometer lange tijdrit. “We hebben met Tiesj, Christophe, Per en Mick vier mannen die een goed klassement kunnen rijden; voor hen zal het morgen een belangrijke dag worden. We hebben geen favoriet voor morgen, maar we gaan alles geven”, besluit Van Dongen zijn verhaal.

 / 

Gerelateerde updates