Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Opgave Van Aert overschaduwt zestiende etappe Vuelta a España

Opgave Van Aert overschaduwt zestiende etappe Vuelta a España

Wout van Aert heeft de Vuelta a España moeten verlaten na een valpartij. De 29-jarige Belg, die deel uitmaakte van de kopgroep, ging stevig onderuit in een verraderlijke afdaling. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij wordt onderzocht. Sepp Kuss finishte als zeventiende en sluipt dichter bij de top tien in het algemeen klassement.

De zestiende etappe bood opnieuw een kans voor de vluchters. Een gretige Van Aert maakte opnieuw deel uit van de vlucht van de dag. De leider in het punten- en bergklassement kreeg zestien metgezellen mee. Van Aert bereikte als eerste de top van de eerste beklimming van de dag. Ook op de tweede helling van de dag, de Collada Llomena kwam hij als eerste boven.  

De lichte regen zorgde ondertussen voor een nat wegdek. In de afdaling liep het mis voor Van Aert. De Belg schoof in navolging van een andere renner onderuit in een bocht, waarna hij de rotswand raakte. Na een poging om zijn weg verder te zetten, bleek hij te veel pijn te hebben. De drievoudige ritwinnaar werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. 

Ploegleider Grischa Niermann: “Wout is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar zal hij verder onderzocht worden. Het is natuurlijk erg jammer dat hij de Vuelta op deze manier moet verlaten. Het geluk stond niet aan onze kant dit seizoen. We leven allemaal met hem mee.”  

De koers ging onverbiddelijk door. Op de slotklim naar Lagos de Covadonga maakte Kuss opnieuw een goede indruk. De 29-jarige Amerikaan finishte, in de buurt van de andere klassementsrenners, als zeventiende. Hij komt op die manier opnieuw wat dichter bij een plaats in de top tien in het algemeen klassement. 

Gerelateerde updates