Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Sterke Hagenes vecht zich naar derde plek in eindklassement Renewi Tour

Sterke Hagenes vecht zich naar derde plek in eindklassement Renewi Tour

Per Strand Hagenes heeft zichzelf beloond met een podiumplaats in het eindklassement van de Renewi Tour. De 21-jarige Noor van Team Visma | Lease a Bike eindigde in de loodzware slotrit naar Geraardsbergen als zevende en dat leverde hem de derde plek in het klassement op. Christophe Laporte eindigde met een vierde plek net naast het podium.

De slotrit van de vijfdaagse rittenkoers schotelde de renners een miniversie van de Ronde van Vlaanderen voor. Hagenes had zijn zinnen gezet op een plek in de vlucht van de dag en maakte met twintig andere renners deel uit van een omvangrijke kopgroep. De Noor maakte op de korte, steile beklimmingen een sterke indruk en behoorde tot de beste renners uit de kopgroep.

Bij het ingaan van de laatste ronde werden Hagenes en zijn medevluchters ingerekend door het uitgedunde peloton, maar daar liet de jongeling het niet bij zitten. Op de Kapelmuur sprong hij mee met Tim Wellens en Arnaud de Lie en het drietal werd even later een zevental. Op de laatste beklimming toonden Wellens en De Lie zich de sterksten en verdeelden zij de prijzen. De Lie won de rit en Wellens kroonde zich tot winnaar van de Renewi Tour. 

"Toen de sterkste renners uit het peloton de aansluiting maakten, was het zaak om zolang mogelijk te volgen."

Per Strand Hagenes

Hagenes kwam als zevende over de streep en verzekerde zich van de derde plek in het eindklassement. "Ik ben hier heel blij mee. Mede dankzij controlerend werk van Tosh en Julien kwam ik in een mooie kopgroep terecht. Toen de sterkste renners uit het peloton de aansluiting maakten, was het voor mij zaak om zolang mogelijk te volgen. Uiteindelijk leverde dat mij een derde plek in het klassement op."

Ploegleider Arthur van Dongen kijkt terug op een geslaagde week. "Van tevoren was het onze doelstelling om het podium te halen in het eindklassement. Dat het met een jonge knaap als Per is gelukt, geeft een heel voldaan gevoel. Christophe had helaas niet de benen om mee te kunnen doen in de finale, anders had er wellicht nog meer ingezeten. Desalniettemin zijn we dik tevreden met de derde en vierde plek in het klassement en de tweede plek van Christophe in de vierde etappe."

Team Visma | Lease a Bike kwam de Belgisch-Nederlandse rittenkoers niet helemaal ongeschonden uit. "Nadat we Olav al eerder waren kwijtgeraakt, zagen we vandaag Mick vroeg uitstappen. Hij ondervond te veel hinder van zijn valpartij van gister. Tosh stapte later in de middag uit vanwege de zware omstandigheden. Hij had aan het begin van de dag ervoor gezorgd dat Christophe en Tiesj geen trap teveel hebben hoeven doen."

 / 

Gerelateerde updates