Powered by
it Giro dell'Emilia
World Tour 05 okt '24
1/1 Vignola › San Luca 215km
it Il Lombardia Under 23
Development Team 05 okt '24
1/1 Oggiono › Oggiono 170km
fr Paris - Tours Elite
World Tour 06 okt '24
1/1 Chartres › Tours 213km
fr Paris - Tours Espoirs
Development Team 06 okt '24
1/1 Bonneval › Tours 178km
it Coppa Bernocchi - GP Banco BPM
World Tour 07 okt '24
1/1 Legnano › Legnano 174km
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
Sterke prestatie Vingegaard en Jorgenson in eerste tijdrit Tour de France

Sterke prestatie Vingegaard en Jorgenson in eerste tijdrit Tour de France

Jonas Vingegaard en Matteo Jorgenson hebben hun huid duur verkocht in de eerste tijdrit van de Tour de France. Vingegaard werd uiteindelijk vierde in de race tegen de klok, terwijl Jorgenson zichzelf terugziet op plek zeven. Remco Evenepoel won de race tegen de klok.

Wout van Aert richtte zijn pijlen aanvankelijk ook op een goed resultaat, maar de Belg had het na een snelle start zichtbaar zwaar op de beklimming. Het moest vanuit de tenen komen bij Van Aert, die uiteindelijk genoegen moest nemen met de 24e plaats. 

In het slotuur was het aan de favorieten om de onderlinge strijd aan te gaan. Nadat Jorgenson op 2 seconden strandde van de toptijd van dat moment, noteerde Vingegaard onderweg bij ieder tussenpunt de snelste tijd. De Deen werd echter al snel voorbij gestreefd door Remco Evenepoel en Tadej Pogacar. Aan de finish was het verschil met hen respectievelijk 37 en 25 seconden. 

“Om eerlijk te zijn was het een goede tijdrit voor mij”, vertelt Vingegaard na zijn binnenkomst. “Ik ben tevreden met mijn prestatie. Zeker in het eerste gedeelte van de tijdrit voelde ik mezelf heel goed in orde. Op de klim kon ik een prima vermogen trappen. Om maar 37 tellen te verliezen ten opzichte van Evenepoel, daar had ik vooraf voor getekend. Ook het verschil van 25 seconden met Pogacar is speelbaar. Natuurlijk pakken ze tijd, maar ik had vooraf verwacht meer te verliezen. Het parcours is veel meer op hun lijf geschreven. Wellicht gaat het in het hooggebergte om minuten in plaats van om seconden. We moeten vast blijven houden aan en geloven in ons plan.”

"Ik voel dat mijn vorm met de dag beter wordt"

Jonas Vingegaard

Vingegaard vergeet niet waar hij vandaan komt. “Zoals ik reeds heb aangegeven, is alles wat we bereiken mooi meegenomen. Natuurlijk gaan we voor het hoogst haalbare, maar tijdverlies in het eerste deel van de Tour was zeker ingecalculeerd. Ik voel dat mijn vorm met de dag beter wordt. Ik ben tevreden met de dag van vandaag en kijk uit naar het restant van deze Tour de France”, besluit de tweevoudig winnaar van het eindklassement. 

“Ik heb echt alles gegeven vandaag”, vertelt Jorgenson na zijn zevende plaats. “Ik zag de top van de klim een beetje als een eerste finishstreep. Gelukkig lukte het me vervolgens om in de afdaling goed te herstellen. Op het laatste vlakke stuk gaf ik weer alles wat er nog in de tank zat. Ik ben tevreden met dit resultaat. Ik kwam met een goede vorm aan de start van de Tour. De valpartij in het openingsweekend kwam die vorm niet ten goede. Ik voelde me even een paar dagen wat minder, maar het gaat nu de goede kant op. Vandaag voelde ik me in ieder geval goed in orde.”

Gerelateerde updates