Powered by
fr Paris - Tours Elite
World Tour 06 okt '24
1/1 Chartres › Tours 213km
fr Paris - Tours Espoirs
Development Team 06 okt '24
1/1 Bonneval › Tours 178km
it Coppa Bernocchi - GP Banco BPM
World Tour 07 okt '24
1/1 Legnano › Legnano 174km
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Tre Valli Varesine
World Tour 08 okt '24
1/1 Busto Arsizio › Varese 200km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Sterke teamprestatie Team Visma | Lease a Bike in gravelrit Tour de France

Sterke teamprestatie Team Visma | Lease a Bike in gravelrit Tour de France

Team Visma | Lease a Bike heeft kopman Jonas Vingegaard sterk en veilig door de gravelrit van de Tour de France geloodst. Op de in totaal veertien Franse grindstroken zat de ploeg steeds goed van voren op de momenten dat het er toe deed. Vluchter Anthony Turgis won de rit.

Op de derde gravelstrook van de dag kende Vingegaard een moment van pech. De Deen reed lek. Vingegaard zag zijn luitenant Jan Tratnik direct diens fiets afstaan, waardoor de tweevoudig winnaar van de Tour de France zijn weg meteen kon vervolgen. 

Ook Wout van Aert, Christophe Laporte en Matteo Jorgenson deden een flinke duit in het zakje voor Vingegaard. Tadej Pogacar gooide enkele keren de knuppel in het hoenderhok op de witte Franse wegen, maar mede door beulswerk van het trio kwam Vingegaard nooit echt in de problemen. Uiteindelijk passeerde de Deen de streep in de buik van een groep met daarin alle favorieten. 

Vingegaard is na afloop opgelucht: “Ik ben erg blij dat ik veilig over de streep ben gekomen in dezelfde tijd als de concurrentie. Zeker met de wetenschap dat pech me vandaag niet helemaal bespaard is gebleven. Door accuraat handelen van Jan kon ik snel op zijn fiets springen. Hij heeft eenzelfde formaat fiets, waardoor ik zonder problemen mijn weg kon vervolgen. Ik ben hem, en ook de rest van het team, ontzettend dankbaar. Heel de dag zaten we in een goede positie. Bij het opdraaien van de gravelstroken zaten we steeds ideaal gepositioneerd. Het was voor heel het peloton een stressvolle dag, maar die zijn we meer dan prima doorgekomen. Tadej was vandaag het sterkste individu, maar Team Visma | Lease a Bike was een heel sterk team”, prijst de Deen het collectief.

“Dit was een mooie demonstratie van fraai teamwork”, is ploegleider Grischa Niermann na de rit in zijn nopjes. “We kenden een moment van pech door een lekke band bij Jonas, maar we bleven op dat moment allemaal rustig. Jan zat in de buurt van Jonas, en we wisten dat hij zijn fiets aan hem kon afstaan. Doordat Jonas en Jan nagenoeg dezelfde zadelhoogte hebben, kon Jonas de rit op zijn fiets eindigen. Helaas speelden we daardoor wel Jan kwijt, en ook Tiesj Benoot reed lek. We stonden behoorlijk onder druk, maar we hebben door sterk ploegenspel onszelf overal doorheen gevochten. Op het moment van de lekke band zaten we met de ploegleiderswagen door de hectiek een minuut of drie achter Jonas. Als Jan niet in Jonas’ buurt was geweest, hadden we hier nu vermoedelijk een stuk minder blij gestaan. Nu overheerst gelukkig enkel het goede gevoel.”

Gerelateerde updates