Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
4/5 Differdange › Differdange 15km
5/5 Mersch › Luxembourg 176km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
nl Betcity Elfstedenrace
World Tour 02 okt '24
1/1 Etappe 1
Sterke teamprestatie Team Visma | Lease a Bike Women in Tour de la Semois

Sterke teamprestatie Team Visma | Lease a Bike Women in Tour de la Semois

Team Visma | Lease a Bike Women kan met een goed gevoel terugkijken op de Tour de la Semois. In de tweede en laatste rit kwam Femke de Vries dicht in de buurt van de overwinning, maar strandde ze in het zicht van de haven. Lieke Nooijen sprintte voor de tweede dag op rij naar een toptiennotering en behaalde een zesde plek in het eindklassement. Door een sterke teamprestatie werd tevens het ploegenklassement veiliggesteld.

Na een veelbelovende openingsrit, waarin vier rensters van Team Visma | Lease a Bike in de top zestien eindigden, was de geel-zwarte brigade vastberaden om een gooi te doen naar de eindzege. Nadat een kopgroep met onder meer Mijntje Geurts en Rosita Reijnhout was teruggehaald, zag De Vries haar kans schoon om met zes anderen ten aanval te trekken. De kopgroep werkte goed samen en pakte een maximale voorsprong van twee minuten.

In de laatste tien kilometer kwam het peloton snel dichterbij en deed De Vries nog een ultieme poging om het peloton voor te blijven. De Nijmeegse streed voor elke meter, maar strandde uiteindelijk op 200 meter van de streep. Thalita de Jong sprintte naar de zege en Karlijn Swinkels ging er met de eindzege vandoor. Nooijen eindigde door haar vijfde plek als zesde in het klassement. De Vries werd negende. 

"We reden met de intentie om te winnen en helaas kwamen we 200 meter tekort."

Rutger Tijssen

"Dit is echt balen", aldus De Vries. "Toen we aan de laatste steile klim begonnen en nog anderhalve minuut voorsprong hadden, dacht ik: dit kunnen we redden. Ik besloot een aanval te doen, maar toen iedereen daarna weer aansloot, was de samenwerking helemaal weg. Het peloton kwam snel dichterbij en ik deed vervolgens nog een alles-of-niets-poging om weg te blijven. Ik kreeg één renster mee, maar op 200 meter van de finish werden we met veel snelheid voorbijgereden. Dat is balen, maar we hebben echt gekoerst om te winnen."

Sportief manager Rutger Tijssen kijkt eveneens met een positief gevoel terug op de slotrit. "We hadden de wedstrijd vanaf het begin onder controle. We zetten de aanvallen op en counterden waar nodig. De meiden hebben het plan bijna tot in perfectie uitgevoerd. We reden met de intentie om te winnen en helaas kwamen we 200 meter tekort. Dat hoort nou eenmaal bij topsport", aldus Tijssen. "Gisteren maakten we wat foutjes en vandaag hebben we dat goed hersteld. De meiden hebben een hele grote stap voorwaarts gezet en daar ben ik heel trots op."

Gerelateerde updates