Powered by
Strijdende Van Empel tweede in Superprestige Overijse

Strijdende Van Empel tweede in Superprestige Overijse

Fem van Empel is tweede geëindigd in de Superprestige van Overijse. Op de technische omloop moest de 22-jarige Nederlandse enkel landgenote Lucinda Brand voor zich dulden.

Van Empel kende een goede start in de Druivencross, een klassieker op de veldritkalender. De wereldkampioene zorgde samen met enkele andere favorieten voor de eerste schifting in de wedstrijd. In de derde ronde reageerde de Nederlandse op een aanval van Brand en Casasola. Na een korte inhaalrace leek ze de aansluiting te maken, maar op dat moment pakte Brand uit met een nieuwe versnelling.   

Vervolgens zette Van Empel solo de achtervolging in, maar ze kon de achterstand van tien seconden op de Nederlandse kampioene niet meer dichten. Na twee manches delen Van Empel en Brand de leiding in het Superprestige-klassement.  

"Brand plaatste haar versnelling op het juiste moment"

Fem van Empel

“Helaas kon ik het gat naar Brand niet meer dichten”, reageert Van Empel na afloop. “Ze plaatste haar versnelling op het juiste moment. Daarna viel het even stil. Ik kan mezelf niets verwijten vandaag. Ik ben tevreden met deze tweede plaats.”   

Van Empel kende een consistente seizoensstart. Ze behaalde vier podiumplaatsen in evenveel wedstrijden. “Dit seizoen reed ik al telkens naar een podiumplek. Mijn gevoel op de fiets wordt beter en beter. Ik kijk erg uit naar de komende week, met de Koppenbergcross en het Europees kampioenschap. Twee wedstrijden waar ik mijn zinnen op heb gezet.” 

Gerelateerde updates