Powered by
es La Vuelta Ciclista a España
World Tour 17 aug '24 - 08 sep '24
22/21 Madrid › Madrid 24km
ch Tour de Romandie Féminin
Women's Team 06 sep '24 - 08 sep '24
2/3 Chippis › Vercorin 101km
3/3 Morges › Morges 144km
de BEMER Cyclassics
World Tour 08 sep '24
1/1 Hamburg › Hamburg 198km
fr La Choralis Fourmies Féminine
Women's Team 08 sep '24
1/1 Etappe 1
ca Grand Prix Cycliste de Québec
World Tour 13 sep '24
1/1 Quebec › Quebec 201km
ca Grand Prix Cycliste de Montréal
World Tour 15 sep '24
1/1 Montreal › Montreal 209km
de Women's Cycling Grand Prix Stuttgart & Region
Women's Team 15 sep '24
1/1 Böblingen › Stuttgart 118km
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
Team Visma | Lease a Bike andermaal in het offensief in Giro d’Italia

Team Visma | Lease a Bike andermaal in het offensief in Giro d’Italia

Team Visma | Lease a Bike heeft zich opnieuw voorin laten zien in de Giro d’Italia. Edoardo Affini en Attila Valter zaten lange tijd in de ontsnapping. De etappe die gekenmerkt werd door steile Italiaanse muurtjes, bleek uiteindelijk een prooi voor Julian Alaphilippe.

Gesterkt door de prijs voor de meest strijdlustige renner in de etappe van gisteren, trok Affini er in het begin van de rit opnieuw vandoor. De Italiaan, bezig aan zijn vijfde Giro d’Italia op een rij, creëerde een gaatje samen met een drietal andere renners. Al snel kreeg die groep gezelschap van een hoop coureurs, want de strijd om een plekje in de vlucht bleek hevig.

Ook Valter mengde zich in het aanvalsgeweld. Na een spervuur aan aanvallen vanuit het peloton kneep de Hongaar er tussenuit. Valter vatte lange tijd post in een van de achtervolgende groepen, probeerde vervolgens vanuit daar de sprong te maken naar het front, maar ook zijn strijdlust werd uiteindelijk niet beloond met een ereplaats in de ultrasnelle twaalfde etappe.

Na afloop geeft Valter aan dat hij over goede benen beschikte. “Ik voelde mezelf goed in orde vandaag. Het was een knotsgekke en snelle etappe. Ik probeerde aan het begin van de rit mijn instinct te volgen. Ik wist dat de eerste de beste uitvalspoging niet de juiste zou zijn. Ik belandde uiteindelijk in een sterke groep, maar misschien was die groep wel iets te groot. Ik probeerde het een aantal keren, maar het bleek tevergeefs. De samenwerking ontbrak ook wel een beetje in de groep. Dat is eigenlijk wel jammer, want mijn benen zijn zeker goed”, erkent de Hongaar.

"We laten onze kopjes niet hangen"

Attila Valter

“Ondanks dat we nog maar met vier renners in koers zitten, hebben we ons wederom getoond”, vervolgt Valter. “Edoardo zat gisteren mee en vandaag opnieuw. Hij is heel sterk. We laten onze kopjes niet hangen en proberen alle kansen die er voorbij komen met beide handen aan te grijpen.”

Giro d'Italia

Stage 12

Uitslag
Klassement

Uitslag

Klassement

Gerelateerde updates