Powered by
lu Skoda Tour de Luxembourg
World Tour 18 sep '24 - 22 sep '24
1/5 Luxembourg › Luxembourg 158km
2/5 Junglinster › Schifflange 155km
3/5 Rosport › Diekirch 201km
be AG Tour de la Semois
Women's Team 20 sep '24 - 21 sep '24
1/2 Bohan › Vresse-sur-Semois 110km
2/2 Bertrix › Bertrix 112km
be Alfasun Gooikse Pijl p/b Lotto
World Tour 22 sep '24
1/1 Roosdaal › Gooik 195km
ch World Championships ME - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Zürich › Zürich 46km
ch World Championships WE - ITT
Women's Team 22 sep '24
1/1 Gossau › Zürich 29km
ch World Championships WE - Road Race
Women's Team 28 sep '24
1/1 Uster › Zürich 154km
be Grand Prix Cerami
Development Team 28 sep '24
1/1 Mons › Frameries 159km
ch World Championships ME - Road Race
Women's Team 29 sep '24
1/1 Winterthur › Zürich 273km
Team Visma | Lease a Bike houdt zich op de vlakte in zesde rit Vuelta a España

Team Visma | Lease a Bike houdt zich op de vlakte in zesde rit Vuelta a España

Team Visma | Lease a Bike heeft in de zesde etappe van de Vuelta a España niet meegestreden om de ritzege. De winst ging naar Ben O’Connor, die een vrijgeleide kreeg van het peloton.

In de vlakke openingsfase zat het tempo er goed in. Het regende aanvallen vanuit het peloton, wat leidde tot meer dan dertig renners die leken te ontsnappen. Uiteindelijk schoof het veld weer in elkaar, waarna een groep van dertien renners wel de zegen kreeg van het peloton. Wout van Aert probeerde nog even de oversteek te maken richting de inmiddels ontsnapte kopgroep, maar dat liet het peloton niet begaan.

Op de top van de Alto de las Abejas greep de Australiër O’Connor de dagwinst én de rode trui. Zes minuten later bolde het eerste peloton , met onder meer Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks in de gelederen, over de streep. De groene trui van Van Aert kwam vandaag niet in het gedrang. 

“Het was een waar gevecht om in de kopgroep te zitten vandaag”, zag Kuss vanaf de eerste rij. “De openingsfase was bijzonder pittig. Het ging erg hard en het was vandaag wederom behoorlijk warm. Uiteindelijk reed een groep van dertien renners weg, nadat een eerdere groep al werd teruggehaald. Het parcours was erg technisch, met hier en daar een aantal verraderlijke momenten. Ben heeft vandaag bijzonder sterk gereden. Hij heeft de zege niet zomaar cadeau gekregen, maar hem ook echt verdiend.”

"Ik wilde het zeker proberen vandaag"

Wout van Aert

Van Aert geeft na afloop aan dat de gedachte om mee te glippen zeker in zijn hoofd speelde. “Ik wilde het zeker proberen. Helaas is het altijd makkelijker gezegd dan gedaan. De koers ontplofte pas echt op een van de beklimmingen. Daardoor werd het voor mij een lastig verhaal en heb ik ervoor gekozen om niet direct met al mijn krachten te smijten, rekening houdend met wat er nog allemaal aan zit te komen in de komende twee weken. Het was vandaag heel veel draaien en keren geblazen, waardoor het voor een select gezelschap eenvoudiger fietsen is dan voor een peloton. Het was lastig om de controle te pakken. Morgen volgt er weer een nieuwe kans voor Team Visma | Lease a Bike”, sluit de Belgische drager van de puntentrui gemotiveerd af.

Gerelateerde updates