Powered by
fr Paris - Tours Elite
World Tour 06 okt '24
1/1 Chartres › Tours 213km
fr Paris - Tours Espoirs
Development Team 06 okt '24
1/1 Bonneval › Tours 178km
it Coppa Bernocchi - GP Banco BPM
World Tour 07 okt '24
1/1 Legnano › Legnano 174km
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Tre Valli Varesine
World Tour 08 okt '24
1/1 Busto Arsizio › Varese 200km
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Team Visma | Lease a Bike kent ongelukkige dag in tweede etappe Giro d'Italia Women

Team Visma | Lease a Bike kent ongelukkige dag in tweede etappe Giro d'Italia Women

Team Visma | Lease a Bike heeft zich in de tweede etappe van de Giro d’Italia Women niet kunnen roeren in de strijd om de dagzege. In de slotfase van de eerste rit-in-lijn kreeg Femke de Vries te maken met een lekke band en offerden Lieke Nooijen en Mijntje Geurts zich op om het tijdverlies te beperken. Chiara Consonni won de massasprint.

Daags na de openingstijdrit kregen de rensters een relatief eenvoudige etappe voorgeschoteld. Twee rensters kozen het hazenpad en kregen een vrijgeleide van het peloton, dat geen aanstalten leek te maken om het gat te dichten. Met nog tien kilometer te gaan, draaiden de sprintteams de gaskraan open en verdween de voorsprong van de laatst overgebleven vluchter als sneeuw voor de zon.

Uiteindelijk mondde de etappe uit in een massasprint en daarin bleek Consonni de snelste. De Vries, die in de laatste tien kilometer te maken kreeg met een leegloper, kwam op één minuut en acht seconden van de winnares binnen. "Heel jammer, want ik voelde me de hele dag supergoed. Ik zat telkens bij de eerste twintig en kon elke keer goed meeschuiven."

"Ik ben Mijntje en Lieke heel dankbaar dat ze hun eigen kansen hebben opgeofferd voor me."

Femke de Vries

"Op vijftien kilometer van de streep voelde ik opeens dat m’n band leeg begon te lopen", gaat De Vries verder. "Eerst dacht ik dat het wel meeviel, maar even later heb ik toch van fiets moeten wisselen. Mijntje en Lieke kwamen mij halen en hebben alles gegeven om het tijdverlies zoveel mogelijk te beperken. Ik ben heel dankbaar dat zij hun eigen kansen hebben opgeofferd voor me vandaag."

Een getergde De Vries kijkt met veel belangstelling uit naar de dag van morgen. "Ik heb er zin in. Het is de eerste aankomst bergop, dus ik hoop op revanche. Ik hoop dat het dan gedaan is met de pech."

Gerelateerde updates