Powered by
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
5/6 Yizhou › Nongla 165km
6/6 Nanning › Nanning 134km
Team Visma | Lease a Bike kiest opnieuw voor aanval in Gree-Tour of Guangxi, maar resultaat blijft uit

Team Visma | Lease a Bike kiest opnieuw voor aanval in Gree-Tour of Guangxi, maar resultaat blijft uit

Team Visma | Lease a Bike heeft zich in de koninginnenrit van de Gree-Tour of Guangxi opnieuw getoond. De ploeg had Koen Bouwman mee in de vlucht van de dag. De Nederlander werd uiteindelijk op de slotbeklimming gegrepen door het peloton. Lennert Van Eetvelt won de rit.

Na vier massasprints in evenzoveel etappes wachtte de renners op zaterdag de koninginnenrit van deze Chinese rittenkoers. De finishstreep was getrokken op de top van een heuvel in Nongla, die bekend staat vanwege zijn steile slotkilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna vijftien procent. Vorig jaar wist Milan Vader de rit met finish op dezelfde heuvel op zijn naam te schrijven.

Bouwman had het profiel van de rit goed bestudeerd. Op de overwegend vlakke wegen aan het begin van de etappe trok hij er samen met drie andere renners vandoor. Het kwartet werd bestempeld als gevaarlijk, want het peloton hield de gehele dag de controle. Zo werd de voorsprong nooit groter dan enkele minuten. Aan de voet van de klim naar Nongla Scenix Spot liet Bouwman zijn medevluchters achter. De Nederlander ging voluit voor de winst, maar werd niet veel later in de kraag gevat door het jagende peloton. Van Eetvelt was de sterkste van dat peloton, Johannes Staune-Mittet reed daarachter naar een dertiende plaats en is nu veertiende in het algemeen klassement.

"Ik heb een mooie dag gehad"

Koen Bouwman

“Het was niet direct het plan om mee te zitten in de vlucht van de dag”, erkent Bouwman. “De klassements- en sprintersploegen houden de touwtjes al de gehele week stevig in handen. Ik ben recent hard gevallen, en ben blij dat ik deze koers überhaupt gehaald heb. Ik voelde me vandaag bij het opstaan al een stukje beter dan andere dagen. Ik dacht bij mezelf: ik heb nog maar twee koersdagen te gaan voor de ploeg. Het zou mooi zijn om in een van die dagen ten aanval te trekken en in beeld te rijden. Dat is gelukt. We hebben met z’n vieren volle bak gereden vanaf de start, maar het mocht niet baten. Ik heb een mooie dag gehad. Morgen ga ik nog een laatste dag genieten en er het beste uithalen, en dan naar huis toe en van de vakantie genieten.”

Gerelateerde updates