Powered by
fr Paris - Tours Elite
World Tour 06 okt '24
1/1 Chartres › Tours 213km
fr Paris - Tours Espoirs
Development Team 06 okt '24
1/1 Bonneval › Tours 178km
it Coppa Bernocchi - GP Banco BPM
World Tour 07 okt '24
1/1 Legnano › Legnano 174km
nl Simac Ladies Tour
Women's Team 08 okt '24 - 13 okt '24
1/6 Gennep › Gennep 10km
2/6 Coevorden › Assen 154km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 148km
it Tre Valli Varesine
World Tour 08 okt '24
it Gran Piemonte
World Tour 10 okt '24
1/1 Valdengo › Borgomanero 182km
it Il Lombardia
World Tour 12 okt '24
1/1 Bergamo › Como 252km
cn Gree-Tour of Guangxi
World Tour 15 okt '24 - 20 okt '24
1/6 Fangchenggang › Fangchenggang 149km
2/6 Chongzuo › Jingxi 181km
3/6 Jingxi › Bama 214km
Team Visma | Lease a Bike komt openingsetappe Critérium du Dauphiné probleemloos door

Team Visma | Lease a Bike komt openingsetappe Critérium du Dauphiné probleemloos door

De eerste rit van het 76ste Critérium du Dauphiné leverde geen problemen op voor Team Visma | Lease a Bike. In een etappe voor sprinters hield de Nederlandse WorldTour-ploeg zich gedeisd. De winst was voor Mads Pedersen.

De openingsetappe van de Franse achtdaagse rittenkoers kende zijn start en aankomst in Saint-Pourçain-sur-Sioule. Een duo vormde een lange tijd de vlucht van de dag, maar de sprintersploegen hielden de koplopers steeds binnen handbereik. Op vijftien kilometer van de streep werden de twee uiteindelijk ingerekend. Team Visma | Lease a Bike mengde zich niet in de debatten in de strijd voor de dagzege. In de massaspurt bleek Pedersen de snelste.

Medekopman Matteo Jorgenson kijkt alvast uit naar de zwaardere etappes de komende dagen. “Ik ben tevreden dat we allemaal veilig over de streep kwamen”, reageert de 24-jarige Amerikaan na afloop. “In de finale werd er heel hard gereden, maar gelukkig bleef het veilig. Het was geen al te zware openingsrit van deze ronde, maar er zit nog heel wat aan te komen in de komende week.”

Ploegleider Frans Maassen zag hoe zijn renners het plan goed uitvoerden. “Dit was een etappe zoals we verwachtten. Het was aan de sprintersploegen om controle uit te oefenen in het peloton, dus wij hoefden geen initiatief te nemen. Ons doel was om onze kopmannen Jorgenson en Sepp Kuss goed voorin te houden en dat lukte ook met verve. Er komen nog heel wat belangrijke etappes aan in deze Dauphiné. Het slotweekend is erg zwaar. Daar willen we zeker onze rol spelen in het klassement.”

Gerelateerde updates